Frutti Extra Bursaspor karşılaşmaya; Ender Arslan, Malik Newman, Can Maxim Mutaf Kenneth Kadji, Metin Türen beşiyle başladı.

Koronavirüs vakaları nedeniyle ertelenen Süper Lig maçında sahasında Büyükçekmece Basketbol ile oynayan Frutti Extra Bursaspor maça Kenneth Kadji ve Can Maxim Mutaf ikilisiyle hızlı bir başlangıç yaptı. 

İlk periyotta yaklaşık 3 dakika boyunca sayı üretemeyen ev sahibi takım, Tevfik, Kadji ve Birkan üçlüsünün art arda bulduğu atışlarla 1 sayı farkla periyodu kapattı. (22-21)

Başa baş giden mücadele ikinci çeyrekte de etkisini sürdürürken, kaçırılan atışlar ev sahibi takımın daha agresif oynamasına neden oldu. Kadji ve Can Maxim’in art arda elde ettiği basket faullerle 4 sayıya çıkan fark (38-34) aynı istikrarla devam etti. 

İlk yarının sonlarına doğru ev sahibi takım vites arttırsa da, soyunma odasına eşitlikle gitti. (42-42)

İkinci yarının ilk çeyreği de ilk yarıdan farksız başlarken karşılıklı basketler 25. Dakikadan sonra son buldu. Set faullere sahne olan üçüncü periyotta hücumda üstünlüğü ele alan Potanın Timsahları, çizdiği oyunla farkı 8 sayıya kadar çıkardı. (64-58)

Yayın gerisinden istediği verimi alamayan Alimpijevic’in öğrencilerinin bu dezavantajını avantaja çeviren Büyükçekmece Basketbol, Farrell’in oyun kuruculuğunu üstlendiği karşılaşmada 5-0’lık seri yakaladı. (64-63)

Munford'un peş peşe bulduğu iki basketle, karşılaşmada ilk kez öne geçen konuk ekibin (68-70) bu üstünlüğü kısa sürdü. (72-70) 

Maçın son dakikaları oynanırken Metin-Xavier ikilisinin boyalı alanda etkin bir oyun sergilemesi farkı az da olsa yeniden açtı. (80-76)

Hakem kararlarına sık sık sert bir şekilde itiraz eden yeşil-beyazlı yönetime uyarı verildi.

Büyükçekmece Basketbol'un en skorer oyuncusu Gabriel Olaseni 5 faulle oyun dışı kalırken, 4 oyuncusunun çift haneli skor ürettiği maçtan Frutti Extra Bursaspor parkeden 89-81 galip ayrıldı.

SALON: TOFAŞ Spor Salonu
1.    Periyot: 22-21
2.    Periyot: 42-42 (İlk Yarı Sonucu)
3.    Periyot: 64-58
4.    Periyot: 89-81 (Maç Sonucu)

FRUTTİ EXTRA BURSASPOR: Ender Arslan 2, Malik Newman 5,  Can Maxim Mutaf 5, Kenneth Kadji 17, Metin Türen 10, Oğuz Savaş 11, Ömercan İlyasoğlu, Tevfik Akdamar 3, Xavier Munford 27, Perry Jones, Birkan Batuk 8, Lamar Peters,  Daniel Hamilton.
 

BÜYÜKÇEKMECE BASKETBOL: Gabriel Olaseni 21, Burak Eslik, Matt Farrell 22, Osiris Eldridge 5, Devin Oliver 12,  Karvel Anderson 8, Enes Taşkıran, Ömer Utku Al 9, Atakan Erdek, Bekir Karlı, Cengizhan Ivedi, Ahmet Can Duran, Fırat Alemdaroğlu 4,  Mert Celep.
 

HAKEMLER:  Mehmet Keseratar, Kerem Baki, Özge Şentürk.

Editör: Haber Merkezi