7Days EuroCup’ta Fransa temsilcisi Nanterre 92 Basketbol Takımı’ndaki, koronavirüs nedeniyle ertelenen Frutti Extra Bursaspor’un  hafta mücadelesi, alınan karar gereği Bursa’da oynandı.

Karşılaşmaya Bursa temsilcisi, Can Maxim Mutaf, Munford, Tevfik Akdamar, Peters, Kadji beşiyle çıktı. 

Bir önceki gün oynanan maçı 91-90 kazanarak Avrupa’daki ilk galibiyetini elde eden Frutti Extra Bursaspor ilk periyoda oldukça tutuk başladı. 

Dış atışlarda etkili olan Nanterre 92 Basketbol’a Alimpijevic’in öğrencileri daha çok pota altında cevap verdi. 

Frutti Extra Bursaspor’un her hamlesine karşılık veren Fransa temsilcisi farkın çift hanelerden inmesine izin vermedi. (11-25)

Pota altında Munford’la yakaladığı ivmeyi Tevfik Akdamar’la sürdüren Bursa temsilcisinin çabası takımı öne geçirmeye yeterli olmadı ve ilk periyot 15 sayı farkla Frutti Extra Bursaspor lehine oldu. (20-35)

İkinci çeyreğe Oğuz Savaş ve Can Maxim Mutaf ikilisiyle hızlı başlayan Frutti Extra Bursaspor pota altını domine etmesiyle farkı tek hanelere indirdi. (30-37)

Art arda gelen top kayıplarını iyi değerlendiren Nanterre 92 Basketbol, sert hücumlarla farkı 11 sayıya çıkarıyor. (37-48)

Oğuz Savaş’ın pota altında etkili oyunu Bursa ekibini oyunda tutmaya çalışsa da Fransa temsilcisi ilk yarıda parkeden 45-54 önde olarak soyunma odasına gitti. 

İkinci yarı karşılıklı basketlere sahne olarak başladı. Hücumda ve savunmada agresif bir oyun sergileyen Bursa temsilcisi her hücumdan dolu dönerken farkı 5 sayıya kadar indirdi. (54-59)

Oğuz Savaş'ın pota altında geçit vermeyen performansıyla güçlü bir geri dönüş yaşayan Frutti Extra Bursaspor hücumun yanına birde top çalmayı ekleyince skor beraberliğe ulaştı. (72-72)

Karşılaşmanın son çeyreğine Newman'ın sayılarıyla önde giren Frutti Extra Bursaspor saha dağılımını ilk yarıya nazaran daha iyi planlayarak girdi. 

Yüzde 88 ile serbest atış kullanan Alimpijevic'in öğrencileri atış çizgisine her gelişinden skor buldu. 

Can Maxim Mutaf ve Munford ikilisinden elde ettiği sayılarla rakibin tekrar öne geçmesine izin vermeyen ev sahibi takım Peters'dan gelen 3 sayılık basketle farkı 6 sayıya çıkardı. (89-83)

Maçın bitimine 2 dakika kala ilk kez farkı lehine olarak çift hanelere çıkaran Frutti Extra Bursaspor sahadan 102-92 galip ayrılan taraf oldu. 

SALON: TOFAŞ Spor Salonu
1.    Periyot: 20-35
2.    Periyot: 45-54 (İlk Yarı Sonucu)
3.    Periyot: 72-72
4.    Periyot: 102-92 (Maç Sonucu)

HAKEMLER: Sinan İşgüder, Gentian Cici, Arturas Sukys

Editör: Haber Merkezi