TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanan mücadeleye Uşak temsilcisi çok iyi başlarken 7. dakikayı 20-4'lük skorla üstün geçti. Kalan bölümde Bordo Mavililer Malcolm Lee ile farkı azaltmaya çalışsa da Muratbey Uşak ilk periyodu 28-15 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk bölümünde iki takım da skor bulmakta zorlanmazken 15. dakikayı Muratbey Uşka Mark Lyons ve Shaquille Mckissic'in sayılarıyla 42-28 önde geçti. Kalan bölümde de üstünlüğünü sürdüren Kırmızı Siyahlılar devreyi 55-38 üstün tamamladı.
 
Üçüncü çeyreğe de iyi başlayan Uşak temsilcisi boyalı alandan bulduğu sayılarla 26. dakikada farkı 20'ye çıkardı: 69-49. Kalan bölümde Trabzonspor Medical Park rakip potada Julian Write ve Dwight Hardy ile sayılar bulsa da final periyoduna Muratbey Uşak'ın 79-60'lık üstünlüğüyle girildi.
Dördüncü çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Bordo Mavililer Stefan Moody ve Erol Can Çinko ile skor ulurken Muratbey Uşak da Shaquille Mckissic ve Evaldas Kairys ile rakibine karşılık verdi ve 35. dakikayı 88-70 önde geçti. Kalan bölümde de farkı koruyan Kırmızı Siyahlılar ikinci maçında Trabzonspor Medical Park'ı 96-79 yenerek adını finale yazdıran ilk takım oldu.
 
Muratbey Uşak'a galibiyeti getiren isimler; 21 sayı-3 ribaund-3 asist Shaquille Mckissic, 15 sayı-6 ribaund Evaldas Kairys, 13 sayı-3 ribaund-8 asist Mark Lyons oldu. Trabzonspor Medical Park'ta da Dwight Hardy 22 sayı ile maçın en skoreri olurken, Stefan Moody 12 sayı-4 asistle çift hanelere çıkan diğer isim oldu.
Editör: Haber Merkezi