Bu sezon Kadınlar Basketbol Bölgesi Ligi’nde başarılı performansının ardından Play-Off’a yükselen Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, dördüncü maçında Alanya Belediyesi’ni 48-46 mağlup ederek play-off bitimine bir maç kala Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne yükseldi.

Adana Menderes Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğini 14-8 önde geçen yeşil beyazlılar, maçın ikinci periyodunda farkı bir ara 24-11 ile 13 sayıya kadar çıkardı. Rakip Alanya Belediyesi’nin farkı eritme çabası ve 8 sayılık serisi ile fark iki sayıya kadar düşse de Bursa ekibi soyunma odasına 26-24 önde girmeyi bildi. İkinci yarıya yeşil-beyazlıların başarılı oyun kurucusu Burcu Erbaş’ın elinden bulduğu sayı ile başlayan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Meriç ve İrem ile yeniden farkı açtı ve üçüncü 40-33 önde tamamladı. Oldukça sert geçen takımların dış atışlarla sayı aradığı maçın son periyodunu da 48-46 önde geçen yeşil beyazlılar bir yıl aradan sonra yeniden Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne dönmüş oldu.

Çok mutluyuz
Maçın ardından büyük mutluluk yaşayan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nde Baş Antrenör Gökhan Aşıcı, sezon başından beri başta Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Belediyespor yöneticilerinin kendilerini büyük destek verdiklerini söyledi. Her fırsatta kendilerine inandıklarının ifade edilmesinin takımı olumlu yönde etkilediğini vurgulayan Aşıcı, "Bu desteklerin ardından herkes çok iyi mücadele etti. Bu inanç sayesinde de bir üst lige adımızı yazdırmayı başardık. Çok mutluyuz" dedi.

MVP Büyükşehir’den
Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediyespor – Alanya Belediyesi maçının ardından, yeşil-beyazlıların başarılı oyuncusu Müge Gözde İnan, maçın en değerli oyuncusu seçildi. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Play-Off son maçında, Adana’da, 20 Mayıs Cumartesi günü (YARIN) saat 13.00’da İzmir BŞB ile formalite maçına çıkacak.

Editör: Haber Merkezi