Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig'inin 2. Haftasınd Frutti Extra Bursaspor evinde Türk Telekom'u konuk etti. Bursa temsilcisi karşılaşmaya; Onuralp Bitim, Derek Needham, Zach Auguste, Anthony Clemmons ve Dave Dudzinski ilk beşiyle başladı.

Ev sahibi takım mücadeleye baskın başlayan taraf oldu. Türk Telekom rakibinin boyalı alandaki baskını zaman zaman kırarken televizyon molasına Frutti Extra Bursaspor 17-14 önde gitti.

Mola dönüşü Alimpijevic'in öğrencileri top kayıplarıyla karşı karşıya kaldı ve Ankara temsilcisi 6-0'lık seri yakaladı. (17-20)

Dave Dudzinski'nin serbest atıştan elde sayılarla eşitliği yakalayan yeşil beyazlılar ilk periyodu 22-20 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte de parkede etkinliğini sürdüren Bursa ekibi önce Ömer Utku Al ardından da Onuralp Bitim'in peş peşe yaptığı faullerle dezavantajlı duruma düştü.

Başkent temsilcisi rakibinin boyalı alanı iyi kullanarak farkı açmasıyla mola aldı. (32-27)

 Mola dönüşünde pota altını iyi kullanan Frutti Extra Bursaspor soyunma odasına 43-37 önde giden taraf oldu.

İkinci yarıda da üstünlüğünü koruyan yeşil beyazlılarda Onuralp-Zach ikilisinin iyi oyun kurmasıyla fark çift haneli sayılara ulaştı. (58-48)

Ev sahibi takımın art arda yaptığı top kayıplarını lehine çeviren Türk Telekom 7 sayılık bir dönüşle farkı 3 sayıya indirdi.

Mücadelenin son çeyreğine avantajlı girecek olan taraf ise yine Frutti Extra Bursaspor oldu. (60-55)

Karşılaşmanın kader periyoduna avantajlı başlayan ev sahibi takım yayın gerisinden bir oyun çizerek farkı yeniden çift hanelere çıkardı. (70-59)

Bir pozisyon sonucu Türk Telekom'un oyuncusu olan Semih Erden'in itirazları sonucu salonda gergin bir atmosfer yaşanırken olası bir durumun önüne geçildi. 

Özellikle boyalı alanda yoğun bir baskı gören Ankara temsilcisi, son çeyreğin 4 dakikasında sayı bulmakta zorlandı.

Son dört dakikayı da baskın oynayan Alimpijevic'in öğrencileri, Türk Telekom'u 79-63 yenerek ikinci galibiyetini almış oldu.

Editör: Haber Merkezi