Frutti Extra Bursaspor maça Oğuz Savaş, Metin Türen, Can Maxim Mutaf, Malik Newman ve Perry Jones beşiyle başladı.

Maça 4-0’lık seriyle hızlı başlayan taraf İzmir ekibi oldu. Farkın 9 sayıya kadar çıkması Frutti Extra Bursaspor’u özellikle savunmada daha da agresif bir oyun oynamaya sürüklese de hücumda etkin bir oyun ortaya koymasına yardımcı olmadı.

İlk çeyreğin sonuna doğru Can Maxim Mutaf’ın sert pozisyon sonucu yere düşmesine idari ekip tepki gösterince koç Dusan Alimpijeviç teknik faul aldı.

Bursaspor mola dönüşü 20 sayıya kadar çıkan farkı eritmeye çalışsa da konuk ekip ilk periyodu 10 sayılık farkla 16-26 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte yüksek yüzdeli dış atışların dışında bir de serbest atışlardan bulduğu sayılarla farkın daha da açılmasını sağlayan konuk takıma Birkan Batuk’tan gelen üç sayılık basket farkı yeniden tek haneler indirdi. (22-30)

İki takım açısında da hem savunmada hem hücumda sert bir oyuna sahne olan ikinci periyotta Tevfik Akdamar ve Ender Arslan’ın peş peşe bulduğu sayılar Bursaspor’un maçtan kopmasına engel olan etmen oldu.

Yüzde 55 dış atış yüzdesi Frutti Extra Bursaspor’u öne geçirmeye yetmedi ve ilk yarıdan Pınar Karşıyaka soyunma odasına 51-33 önde gitti.

İkinci yarıya iki tarafta tutuk başlarken boş hücumları değerlendirmeye çalışan takım Bursa temsilcisi oldu.

Ufuk Sarıca’nın öğrencileri ilk yarıya nazaran daha çok boş hücumlar kullanırken üçüncü periyotta yer yer geri dönüşleriyle periyotta dinamik oyun kuran takım Bursaspor oldu.

Hakem kararlarına sık sık itiraz edilmesi oyunun tansiyonunu düşürse de üçüncü periyot 67-49 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle son buldu.

5-0’lık seriyle son çeyreğe giriş yapan Frutti Extra Bursaspor saha dağılımını iyi yaparken Pınar Karşıyaka rakibine cevabını pota altından bulduğu sayılarla verdi.

Boyalı alanda yüksek yüzdeyle oynayan Oğuz Savaş 5 faulle oyun dışı kalırken hemen ardından Can Maxim Mutaf’ta 5. Faulünü alarak oyun dışı kalan ikinci oyuncu oldu.

Maçın sonalrına doğru ev sahibi takım vites arttırsa da 4 oyuncusu çift hanelerde skor üreten Pınar Karşıyaka sahadan 94-81 galip ayrıldı.

SALON: TOFAŞ Spor Salonu

Periyot: 16-26
Periyot:  33-51 (İlk Yarı Sonucu)
Periyot: 49-67
Periyot: 81-94  (Maç Sonucu)

FRUTTI EXTRA BURSASPOR: Tevfik Akdamar 6,  Xavier Munford 13, Perry Jones 9, Birkan Batuk 3, Ender Arslan 2, Malik Newman 28, Oğuz Savaş15 , Can Maxim Mutaf 5, Metin Türen.

PINAR KARŞIYAKA: Çağatay Özkan, Metecan Birsen 5, Jeffery Morgan 7, Arca Tülüoğlu, Mahir Ağva 12, Onuralp Bitim, David Kennedy 19, Tony Taylor 11, Michael Henry 15, Amadou Baye 8, Yunus Emre Sonsırma 5, Nusret Yıldırım 7.

HAKEMLER: Mehmet Şahin, Kaan Büyükçil, Halil Baldemir.

Editör: Haber Merkezi