Bursaspor Durmazlar karşılaşmanın ilk bölümünde Yunus Çankaya ve Cem Coşkun’un basketleriyle başladı. İstanbulspor ise Elijah Kwame ve Uğur Can Aksoy ile sayılar buldu. Potanın Timsahları hücumda istediklerini yapamazken İstanbulspor Beylikdüzü Brown ve Barış ile sayılar buldu ve ilk periyodu İstanbulspor 25-16 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci periyoduna Bursaspor iyi savunma yaparak başladı. İstanbulspor hücumlardan boş dönünce Bursaspor Durmazlar Karlo, Mert, Şahin ve Burak Erol ile bulduğu sayılar ile farkı kapattı ve periyodun bitimine 5.02 kala 31-30 öne geçti. Bu dakikadan sonra Dejan ve Erdem’in basketleriyle Potanın Timsahları öne geçti ve soyunma odasına 41-36 önde girdi.

İlk yarıda Cem Coşkun 8, Mert Celep 6, Erdem İlter 6, Yunus Çankaya 5, Karlo Vragoviç 5, Şahin Ekmen 4, Dejan Borovnjak 4 ve Burak Erol 3 sayı kaydetti.

Mücadelenin üçüncü periyodunda Potanın Timsahları sayı üretmekte güçlük çekti. Dejan Borovnjak ve Şahin Ekmen ile sayılar bulmasına karşın Brandon Brown ile bulduğu sayılarla İstanbulspor Beylikdüzü çeyreğin bitimine 4.02 kala 48-47 öne geçti.  Elijah Kwame ve Brandon Brown ile sayılar bulmaya devam eden İstanbulspor Beylikdüzü son periyoda 59-53 önde girdi.

Son periyotta Burak Erol, Mert ve Şahin ile sayılar bulan Potanın Timsahları, İstanbulspor’un ABD’li oyuncuları Kwame ve Brown’u durduramayınca sahadan 11 sayı farkla mağlup ayrıldı. 70-81

Bu sonuçla İstanbulspor Beylikdüzü finalde Nesine.com Eskişehir Basket’in rakibi oldu. Bursaspor Durmazlar’da Burak Erol 11 sayı 5 ribaunt ile en skorer isim olurken, İstanbulspor Beylikdüzü takımında Elijah Kwame 26, Brandon Brown ise 33 sayı ile maçın en skorer ismi oldu.

Editör: Haber Merkezi