Yaklaşık 1.500 taraftarın desteği ile sahaya çıkan Bursaspor Durmazlar’da boyun kaslarında tutulma yaşayan Karlo Vragoviç süre almadı. Karşılaşma öncesinde 12 Kasım 1999 Düzce depreminde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Başantrenör Şemsettin Baş sahaya Erdem İlter, Şahin Ekmen, Salih Uğraşan, Yunus Çankaya ve Dejan Borovnajk 5’ini sahaya sürdü. Konuk takım ise Selahattin, Cihan, Mehmet, Dendy ve Erhan beşiyle sahadaki yerini aldı.

Bursaspor Durmazlar müsabakaya çok hızlı başladı. Erdem, Dejan ve Salih Uğraşan ile sayılar bulan takım  ilk çeyreğin bitimine 7:42 kala 10-2 üstünlüğü yakalayınca Düzce Belediyesi mola aldı. Molanın ardından Düzce Belediyesi Selahattin ile 3 sayılık basket buldu. Bursaspor u baskete Yunus Çankaya’nın 3 sayılık basketiyle karşılık verdi. Çeyreğin ikinci bölümünde Cihan Amasyalı ile sayılar bulan Düzce Belediyesi çeyreğin bitimine 3.32 kala farkı 3’e indirdi. 16-13 Bu dakikadan sonra Hilmi ve Dendy ile sayılar bulan Düzce Belediyesi 2.43 kala maçta öne geçti.. 17-18..

Çeyreğin son bölümünde Dejan Borovnjak ve Cem Coşkun ile sayılar üreten Bursaspor, konuk ekip Tayfun ve Ersin ile sayılar buldu ve ilk çeyreği 24-23 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci periyodu karşılıklı basketler ile başladı. Bursaspor Durmazlar Dejan, Cihad ve Cem Coşkun ile sayılar üretti ve çeyreğin bitimine 6:03 kala Bursaspor Durmazlar 31-27 üstünlüğü yakaladı.

Son bölümde Yunus Çankaya ile sayılar bulan Bursaspor Durmazlar soyunma odasına 44-36 üstünlükle girmesini başardı. Karşılaşmanın devre arasında Bursaspor Basketbol Okulu’nda eğitim alan öğrenciler gösteri yaptılar. Maçın ikinci yarısının başında Düzce Belediyespor bulduğu basketler ile bir ara farkı 3 sayıya indirse de Bursaspor Durmazlar, Yunus Çankaya, Şahin Ekmen ve Borovnjak ile bulduğu basketler ile farkı yeniden açtı ve son çeyreğe 59-51 önde girmesini bildi.

Düzce Belediyespor son çeyreğe Hughes’un 3 sayılık basketiyle başladı. Daha sonra Dendy’in smaç basketinin ardından tribünlere yaptığı hareketle salonda tribünleri hareketlendi. Büyük bir baskıyla Bursaspor'a destek vermeye başladılar. Ancak Bursaspor hücumlardan boş dönünce maçın bitimine 3.52 kala fark 1’e indi. 63-62

Maçın dördüncü periyodunun son saniyelere müthiş çekişmeye sahne oldu. Düzce Belediyesi son topa 67-67 eşitlikle girdi. Hughes’un atışında top çemberden döndü ve maç uzatmaya gitti. Çekişme uzatma periyodunda da devam etti. Bursaspor Durmazlar Salih ve Şahin ile sayılar son 43 saniyeye 76-72 önde girdi.

Karşılaşmadan 80-77 üstünlükle ayrılmasını bilen Bursaspor Durmazlar 6.galibiyetine ulaştı. Maçın en skorer ismi Bursaspor Durmazlar’da 25 sayı atan Dejan Borovnjak oldu. Düzce ismi ise 24 sayı üreten Dendy oldu.
Editör: Haber Merkezi