Basketbol ULEB Avrupa Kupası 16. Hafta karşılaşmasında Frutti Extra Bursaspor evinde İspanya temsilcisi Valencia Basket'i ağırladı. Karşılaşmanın başhakemi ise Euroleague'de de düdük çalan Ukraynalı Boris Ryzhk oldu.

Mücadele öncesi karşılaşmayı, Frutti Extra Bursaspor'un şampiyon olarak Süper Lig'e .ıktığı dönemde başantrenörlük yapan Arda Vekiloğlu da takip etti.

Ev sahibi takım karşılaşmaya Onuralp Bitim, Kevarrius Hayes, Andrew Andrews, Derek Needham ve Dave Dudzinski ilk beşiyle başladı.

Yeşil beyazlılar pota altından Hayes ile bulduğu basketle ilk periyoda hızlı bir giriş yaptı.

Yayın gerisinde umduğu bulamayan Bursa temsilcisi ilk periyodu Needham Onuralp ikilisinin yoğunlukta pota altından bulduğu sayılarla 21-18 önde kapattı.

İkinci çeyreğe de pota altı üstünlüğüyle başlayan Frutti Extra Bursaspor maçın 16. Dakikasında üstünlüğü elinde sağladı. (34-30)

17. Dakikaya kadar ev sahibi takım oyunu önde götürürken Valencia'da Tobey'in pota altından elde ettiği sayıyla konuk ekip ilk kez öne geçti. (34-35)

Üst üste boyalı alanda iyi bir oyun grafiği çizen Alimpijevic'in öğrencileri soyunma odasına 43-40 önde gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında birçok hücumdan eli boş dönen Frutti Extra Bursaspor molaya 49-49 beraberlikle gitti.

Mola dönüşü faul problemine giren ev sahibi takım son çeyreğe 64-66 geride gitti. 

Skor dengesinin sürekli değiştiği kader periyoduna Frutti Extra Bursaspor kaçan hücumlarla dezavantajlı başlayan taraf oldu.

Dudzinski, Needham ve Andrews üçlüsüyle müthiş bir geri dönüş sağlayan yeşil beyazlılar Derek Needham'ın 5 faul alarak oyun dışı kaldığı karşılaşmayı son saniyelerdeki etkili oyunuyla kazandı.

Editör: Haber Merkezi