Türk Telekom, karşısında Ankara’da oynanan mücadelede 84-63 ile farklı bir mağlubiyet alan Frutti Extra Bursaspor 17. maçında 6. yenilgisini yaşadı. Sahasında hiç kaybetmeyen Telekom bu sonuçla galibiyet serisini 4 maça çıkardı, Bursa ise 6. kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Bursaspor‘da yeni transfer Aubrey Dawkins ilk maçını eski takımı Telekom’a karşı oynadı ve 4/4 üçlükle hazır geldiğini gösterdi.

Bursaspor için en ilginç istatistiklerden biri de Derek Needham’ın maçtaki tek sayısını 22 saniye kala atmış olmasıydı. Telekom ise hücumu harika paylaştı, kimsenin parlamasına gerek kalmadan ve herkesten katkı alarak farklı kazandı. Tyrique Jones hastalığı nedeniyle maçtan önce hastaneye gitti, oynayabileceğinin bildirilmesi üzerine ikinci yarıya yetişti.

Telekom topa baskıyla başladı, ön sahaya çabuk geçip bulduğu sayılarla 5. dakikada skoru 13-2’ye getirdi, 6 sayı Axel Bouteille’den geldi. Bu dakikada Yiğitcan Saybir’in ribaund mücadelesinde sol ayağını yere kötü basarak bileğinden geçirdiği sakatlık korkuttu. Bu süre içinde iki takım da saha içinden 9’ar top kullandı, Telekom 5, Bursaspor 1 isabet buldu. Moladan sonra Bursaspor, Onuralp Bitim’in üçlüğüyle ses verdi. 9. dakikada Berk Demir’in sayıları ile fark 16 sayıya kadar çıktı ve periyod 22-9 sona erdi.

İkinci periyodu 9-3’le açan Türk Telekom TV molasına 33-15 önde gitti. Dış şut denemeleri dışında bir türlü maça giremeyen Bursaspor’a Aubrey Dawkins’in üçlükleri dışında skor bulmakta zorlandı. Telekom ise rakibine yaptırdığı top kayıplarını sayıyla bitirdi. Son bölümde Anthony Clemmons ile Bursaspor skor üretse de çift hanedeki farkı eritemedi. İkinci periyod 47-28 Telekom’un üstünlüğüyle geçildi.

Bursaspor Clemmons ve Dudzinski’nin sayılarıyla üçüncü periyoda başlasa da devamını getiremedi. Farkın açılmaya devam etmesiyle Telekom maçın kontrolünü tamamen eline geçirdi. Çok kolay potaya giden Telekom’da süre alan her oyuncu skor üretti ve periyodu da ev sahibi 69-44 ile geçti.

Dördüncü çeyrekte fark 28 sayıya kadar çıktı ve oyun formaliteye dönüştü. Israrla şut atan Needham kaptığı topu turnikeyle sayıya çevirip maçı sayısız kapatmaktan kurtuldu. Telekom farkı 28’e kadar çıkarıp sahadan 84-63 galip ayrıldı.

Türk Telekom’da Tony Taylor 15 sayı – 5 asistle ön plana çıkarken Berk Demir 12 sayı – 6 ribaunt – 4 asistle mücadele etti. Axel Bouteille 11 sayı, Rıdvan Öncel 11 sayı, Jerian Grant 10 sayı üretti. Tyrique Jones ise 15 dakikada 9 sayı – 12 ribauntla üretken oynadı.

Bursaspor’da yeni transfer Aubrey Dawkins ilk maçında 21 sayı üretti. Zach Auguste 10 sayıyla maçı tamamlarken Anthony Clemmons 8 sayı kaydetti. Onuralp Bitim 9 sayı – 7 ribaunt – 4 asist, David Dudzinski 9 sayı – 3 ribauntla bitirdi.

Çeyrek Sonuçları

1.çeyrek: 22-9
2.çeyrek: 47-28
3.çeyrek: 69-44

Editör: Haber Merkezi