İlk dakikalarda oyunun iki tarafında da daha agresif gözüken Bursasporumuz, Can Özcan'ın önderliğinde tempoyu arttırıp yarı saha hücumlarında elde edilen ilk boş atışı değerlendirmeyi başardı. Böylece skor 5 dakikada 12-4'e geldi. Bu bölümde tahmin edilebilir hücumlar sergileyen Akhisar Belediye ise sonrasında Ömer Sancaklı ile topu iyi yönlendirip topun 5 kişiye değdiği pozisyonlardan uygun atışı çıkarmayı başardı. Fark erise de ilk çeyreği önde geçen taraf Bursaspor'du (21-14).

İkinci periyodun başlamasıyla Cizauskas ve oyuncularımız üçlük yarışına girişti. Takımımız gittiği moladan 3 top yönlendirici+2 uzun" formatıyla dönerek rakibine ciddi üstünlük kurarken Recep Doğrusöz'ün içeri penetreleri alan açtı, İzzet-Borovnjak ikilisi ribaundları domine etti. İstediği oyunu empoze etmeye başlayan Bursaspor soyunma odasına 43-32 önde girdi.

Dengeli başlayan ikinci yarıda Bursasporumuz düzen basketbolu oynamayı sürdürürken Akhisar cephesinde ise nispeten kaotik bir oyun anlayışı hâkimdi. Devamında hücumdaki bu enerjisini topa baskıyı bir nebze arttırarak geçiş hücumlarına dönüştürmeyi başaran konuk ekip farkı Ömer Sancaklı'nın liderliğinde 3 sayıya kadar indirdi. Ancak çeyrek sonunu Erbil Eroğlu'nun doğru pas tercihleriyle bir kez daha iyi oynayan Potanın Timsahları son 10 dakikaya 10 sayılık üstünlükle girmeyi başardı (66-56).

Son bölümde Mehmet Özdoğan-Can Özcan ikilisinin zor üçlükleri sokması sayesinde farkı bitime 6 dakika kala 16 sayıya kadar çıkaran yeşil-beyazlılar farkı koruyarak karşılaşmadan 93-78'lik galibiyetle ayrıldı.

Takımımızda Can Özcan 21, Mehmet Özdoğan ve Dejan Borovnjak on altışar sayıyla galibiyette önemli rol oyadılar.

Editör: Haber Merkezi