İlk kez mücadele ettiği Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde harika bir sezon geçiren Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, sergilediği performans ve aldığı sonuçlarla göz dolduruyor.

Bursa’ya 15 yıl sonra kadın basketbolunda Süper Lig heyecanı yaşatan Bursa’nın İncileri, ligin iddialı ekipleri karşısında aldığı başarılı sonuçlarla üst sıraları zorluyor. Önceki gün erteleme maçında sahasında Galatasaray’ı mağlup etmeyi başaran ve 16. maçında 11. galibiyetini elde eden Bursa Büyükşehir Belediyespor, 1 maçı eksik 18. haftaya 6. sırada girerken ilk sezonunda play-off yolunda büyük avantaj elde etti. Ligin iddialı ekipleri karşısında galibiyetler alarak iddiasını ortaya koyan Bursa’nın İncileri, bu sezon son şampiyon Fenerbahçe Safiport’a 41 maç sonra yenilgi tattırmayı başararak önemli bir galibiyete imza atarken, geçtiğimiz yıllarda lig şampiyonluğu yaşamış Beşiktaş HDI Sigorta’nın ardından Galatasaray’ı da mağlup etmeyi başardı.

Ligde bu sezon şampiyonluk yaşamış bu 3 ekibi de mağlup etmeyi başaran tek takım olan Bursa Büyükşehir Belediyespor, ayrıca ligde üst sıraları zorlayan Nesibe Aydın karşısında da galibiyet elde etti. Bursa’nın İncileri, başarılı performansının ardından Bitci Türkiye Kupası’nda da mücadele etme hakkı elde ederken, 22-26 Mart 2022 tarihleri arasında Mersin’de düzenlenecek kupada çeyrek finalde Nesibe Aydın’la karşılaşacak. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 18. haftasında ise 20 Şubat 2022 Pazar günü saat 14.30’da Ankara’da OGM Ormanspor ile karşılaşacak.

Editör: Haber Merkezi