Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek olan Bursaspor Basketbol’un yönetim kurulu üyesi Onur Çelikyay, ilk yöneticilik tecrübesi olduğunu ve şehir için görev yaptıklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl üzücü bir şekilde futbol takımının düşüşünü yaşadıklarını vurgulayan Çelikyay, “Bir yandan da sevindirici olarak basketbol takımı Süper Lig’e çıktı. Sahip çıkmamız gerekiyor. Basketbol eğlenbceli ve keyifli bir spor ama altyapı anlamında herkes bir şey yapmaya çalışıyor. Gençlere örnek teşkil edecek bir durum bu. Bursa’nın iki değerli basketbol takımı Süper Lig’de şu an. Biz de elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

ŞEHİR MUTLAKA DESTEK OLMALI

Sıkıntıları da aşmak için uğraştıklarını kaydeden Onur Çelikyay, “Ufak bütçelerle, büyük işler yapmak istiyoruz. Önemli bir kadro oluşturduk. Sezer Sezgin ve Nedim Yücel geçtiğimiz yıllarda önemli tecrübeler ortaya koydu. Bursa’daki tüm iş adamlarının, spor ve basketbol sevdalıların bize kombine, bilet alarak, sponsorlukla destek olacağına inanıyorum. Bursa’nın büyük şehir olduğunu tüm Türkiye’ye göstermemiz gerekiyor. İnşallah alnımızın akıyla bu seneyi bitiririz” diye konuştu.

OYUNCULAR ÇOK KARAKTERLİ

Bursaspor’a TBL’den bu yana tam destek veren ve bu yıl da yönetim kurulu üyesi olan Adnan Orhan ise Süper Lig’in şehre hayırlı olmasını diledi. İyi bir oyuncu kadrosu kurduklarını vurgulayan Orhan, “Aidiyet duygusu olan yerli ve yabancı oyuncuları katıyoruz. Nedim Hoca, karakterli oyuncular getiriyor. Oyuncuların akıttıkları terlere bizler de konfor sağlayacağız. Sezer Sezgin, Onur Çelikyay, Yalçın Canbaz ve ben takımımızı iyi yerlere taşımak istiyoruz. Hayaller konusunda temkinli gidiyoruz ama Avrupa neden olmasın. Taraftarın çok ciddi desteği var şehrimizin sanayicilerinin de basketbolun ihtiyaçlarını karşılayacak sponsorluklarla bize güç katmalı. Bursa markası Süper Lig’de lanse edilecek. Kendilerinden destek bekliyoruz” dedi.

Haber: Bursasporx.com

Editör: Haber Merkezi