2017 yılında 5 engelli sporcu arkadaşın bir araya gelmesi ile Bursa'nın ilk ve tek tekerlekli sandalye basketbol takımı olarak oluşturulan Bursa Bedensel Engelliler Spor Kulübü, engelli bireylere spor yaptırmak, sosyalleştirmek ve özgüvenlerini kazandırmak için kuruldu.

REHABİLİTASYON AMAÇLI SPOR

12-18 yaş aralığındaki genç engelli bireylere spor sevgisini aşılamak, altyapı için sporcu yetiştirmek ve rehabilitasyon amaçlı spor yaptırmak için çalışmalarını sürdüren grup, önemli başarılar elde etmeye başladı. Kurulduğu 2017-2018 sezonunda bölgesel ligde şampiyon olarak 2'nci Lig'e yükselen Bursa Bedensel Engelliler Spor Kulübü, bu sezona da şampiyonluk parolasıyla hazırlandı.

VALİ CANBOLAT'A ZİYARET

Lig boyunca birçok virajı aşan ve galibiyet serisi yakalayan Bursa Bedensel Engelliler Spor Kulübü, sezonun son karşılaşmasında Konya Engelliler'i de mağlup ederek 1'nci Lig'e çıktı. Kulübün bir diğer başarısı da elde ettiği şampiyonluğu sadece altyapıdan çıkan oyuncularla yaşamasıdır.  Bursa Bedensel Engelliler Spor Kulübü ayrıca U19 Milli Takımı'na da bir oyuncu gönderdi. Şampiyon kadro geçtiğimiz günlerde kupasını Vali Yakub Canbolat'a da götürürken, Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Recep Tak'ın öncülüğünde kendisini Heykel'de bulunan tarihi binada ziyaret etti.  Tak, maddi açıdan birçok olumsuzluk yaşamalarına rağmen Bursa'yı en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi