Bursa Büyükşehir Belediyespor’un kadın basketbol şubesini kapatma kararını almasından sonra isim hakkını alan Berk Aladağ, yeni bir takım oluşturabilmek için kolları sıvadı. Kulübün resmen devir teslim işlemlerinin tamamlanmasının ardından yeşil beyazlılar , geçtiğimiz sezon Lig ve Türkiye Kupası’nda başarılı olan  kadrodan beş oyuncu ile anlaşan Başkan Berk Aladağ, geçtiğimiz sezon liglerde başarılı olan basketbolcuları kadrosuna dahil etti.

ANTRENÖR TOLGA ESENCİ

İlk olarak Bursa temsilcisi baş antrenörlük görevine Tolga Esenci getirdi. Esenci geçtiğimiz sezon ikinci yarıda Kayseri Bellona’da görev yaparak düşme hattındaki takımı ligde tutmayı başarmıştı. Altyapı ve BGL Koordinatörlüğüne Fırat Hikmet getirildi. Bu arada BGL ve Altyapı antrenörü Bircan Doğan, kondisyoner Ramazan Çömlek ve Genel Menajer Uğur Özmen oldu. Yeşil beyazlıların yabancı oyuncuları ise bu ay sonunda Bursa’ya gelecek.

DESTEK İSTEDİ

Yeni sezonda lig ve Avrupa Kupası maçlarını Bursa’da oynayacak olan Uludağ Basketbol Kulübü Başkanı Berk Aladağ yaptığı sezon açılış konuşmasında, “Yeni bir takımız. Bursa’da kadın basketbolunu daha da geliştirmek arzusundayız. Bursalı basketbol severlerden bizleri lig ve Avrupa maçlarında desteklemelerini bekliyoruz. Amacımız geçtiğimiz sezonun üzerinde bir başarıya imza atmak arzusundayız” şeklinde konuştu.

KADROSU NETLEŞTİ

Yeşil beyazlıların oyuncu kadrosunda ise Maria Meryem Gültekin (Uludağ Basketbol), Tuğçe Turus (Bursa Büyükşehir), Özge Kavurmacı (Çankaya Üniversitesi), Gonca Karataş (Bursa Büyükşehir), Rana Derin Yıldırım (Emlak Konut), Jazmine Davis (ABD Seattle), İlsu Darıcıoğlu (Antalya 77), Emma Canon (ABD Phoenic), Gizem Uca (Bursa Büyükşehir), Claudia Cuic (Bursa Büyükşehir), Ferda Yıldız (Bursa Büyükşehir)

Editör: Haber Merkezi