FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi play-off turu I Grubu 3. haftasında TOFAŞ, İtalya’nın Happy Casa Brindisi takımına konuk oldu. Palazzetto dello Sport “Elio Pentassuglia”da oynanan karşılaşmaya Berk Uğurlu, Tarik Phillip, DeVaughn Akoon-Purcell, Tomislav Zubcic, Jeremy Simmons beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk basketini Akoon-Purcell’in üçlüğüyle buldu. Rakibin sayılarına Tomislav Zubcic ve Tarik Phillip ile karşılık veren Bursa ekibi, 5. dakikaya 11-9 geride girerken, 7. dakikada fark 7’ye çıktı: 16-8. Jeremy Simmons ve Semaj Christon’ın sayılarıyla skoru 18-15’e getiren konuk ekip, ilk çeyreği 22-15 geride kapattı.

TOFAŞ Basketbol Takımı, hücumda istediği ritmi yakalayamazken, ikinci periyodun başında fark çift hanelere (25-15) çıktı. Tomislav Zubcic ve Berk Uğurlu’nun basketleriyle 14. dakikada farkı 4’e (25-21) çeken Mavi Yeşilli takım, Tarik Phillip’in basket faul sayılarıyla durumu 26-24 yaptı. Semaj Christon’ın üçlüğüyle 26-27 öne geçen TOFAŞ, Semaj Christon ve Tomislav Zubcic’in basketleriyle 17.30’da 5 sayılık farkı (29-34) yakaladı. Jeremy Simmons ve Zubcic’in sayılarıyla farkı korumaya çalışan TOFAŞ Basketbol Takımı, son bölümde rakibin sayılarına engel olamayınca soyunma odasına 38-38 eşitlikle girildi.

Üçüncü çeyreğe Tomislav Zubcic’in üç sayılık basketiyle başlayan TOFAŞ, rakibe 9-0’lık seri verince 24. dakikada 47-41 geriye düştü. Bu seriye Semaj Christon’ın turnikesiyle son veren konuk ekip, Tarik Phillip ve Jeremy Simmons’ın sayılarıyla 26. dakikada farkı 3’e çekti: 50-47. Bostic’in üçlüklerine Berk Uğurlu ve DJ White ile karşılık veren TOFAŞ, son çeyreğe 65-54 geride girdi.

Dördüncü periyoda Tarik Phillip’in üçlüğüyle başlayan TOFAŞ Basketbol Takımı, Akoon-Purcell’in basket faulüyle farkı 7’ye (67-60) indirdi. Kalan bölümde savunma sertliğini arttıran Mavi Yeşilliler, Tarik Phillip-Tomislav Zubcic ikilisinin sayıları sonrası Tarik Phillip’in üçlüğüyle bitime 3.49 kala farkı bu kez 5’e çekti: 73-68. Son iki dakikaya 77-68 geride giren Bursa temsilcisi, Semaj Christon, Berk Uğurlu, Tarik Phillip ve Tomislav Zubcic’in basketleriyle bitime 43 saniye kala skoru 77-74 yaptı. Devamındaki hücumda rakipten topu çalmayı başaran TOFAŞ, faul çizgisinden Semaj Christon ile 2’de 1 atsa da hücum ribaundunu aldı ve devamında bir kez daha çizgiye geldi. Semaj Christon bu kez 2’de 0 attı. Savunma ribaundunu alan Happy Casa Brindisi’li oyuncu topu elinde tuttuğu sırada süre sona erdi. TOFAŞ bench’i itirazında bulunurken pozisyonu izleyen hakemler, aksi karar vermedi ve maç 77-75 Happy Casa Brindisi üstünlüğüyle sonuçlandı.

Brindisi deplasmanında TOFAŞ’ta Tomislav Zubcic 19 sayı; Tarik Phillip 18 sayı ve Semaj Christon 15 sayıyla oynadı.

Happy Casa Brindisi karşılaşması öncesinde Tofaş Spor Kulübü Genel Menajeri Tolga Öngören, ülkemizin Brindisi Fahsi Konsolosu Pınar Bolognini'ye Tofaş forması takdim ederken, Bolognini de Öngören’e plaket verdi.

TOFAŞ Basketbol Takımı, Basketbol Şampiyonlar Ligi son 16 turu I Grubu’nda sıradaki maçını 24 Mart Çarşamba günü Happy Casa Brindisi ile bu kez Bursa’da oynayacak. Mavi Yeşilliler, ING Basketbol Süper Ligi 25. haftasında ise 20 Mart Cumartesi günü deplasmanda Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ile karşılaşacak. Fethiye Beşkaza Spor Salonu’ndaki maç saat 13.00’te başlayacak.

Editör: Haber Merkezi