Ligde 12 maçta 19,2 sayı ortalaması tutturan 25 yaşındaki Freeman, sözleşmesinde yazan maddeyi kullanarak, Çin'e gitmek üzere bavullarını toplamaya başladı.

BONSERVİSİ 70 BİN DOLAR

Amerikalı basketbolcu, yeşil-beyazlı kulübe 70 bin dolar bonservis (buy-out) parası kazandırdı. Bu hafta İstanbul'da Galatasaray'a karşı oynamayacak olan Freemean'ın, 15 bin dolarlık alacağını da bırakarak gittiği öğrenildi. Yeşil-beyazlı yönetim, bu ani gelişme üzerine yeni bir yabancı skorer-guard bulmak için hemen kolları sıvadı.

2,18'LİK PİVOT

Öte yandan 27 yaşındaki pivot Cantekin'in perşembe günü Bursa'da olacağı ve kendisiyle detayların konuşulacağı öğrenildi. 2,18 boyundaki dev basketbolcu Duşan, ülkemizde Anadolu Efes altyapısından yetiştikten sonra Mersin BB, Banvit, İstanbul BB, Galatasaray, Trabzonspor, Yeşil Giresun Belediye ve son olarak geçen sezon Beşiktaş'ta oynadı.

Duşan'ın; İzzet Türkyılmaz'la birlikte pota altında Gabriel Olaseni'nin alternatifi olacağı bildirildi. Dev pivot, geçen sezon Beşiktaş'ta; normal sezonda, 15 maçta, 7,5 dakika, 4,7 sayı, 2,4 ribaund, 0,4 asist ortalamasıyla oynadı.

Editör: Haber Merkezi