Spora yaptığı yatırımların meyvesini ard arda gelen Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları ile almaya başlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, yine ülke çapında önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından ilki İzmir’de düzenlenen Altyapılar Türkiye Şampiyonası Festival Voleybol bu yıl Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda Bursa’da yapılıyor. Bu gün başlayan ve 18 Haziran’a kadar devam edecek voleybol festivalinde maçlar, TÜYAP Fuar alanında 8 ayrı sahanın yanı sıra Çekirge, İnegöl Belediyesi Spor Salonu, Şahin Başol Spor Salonu, Nilüfer Belediye 100. Yıl Spor Salonu, Nilüfer Belediye Spor Salonu, TVF Cengiz Göllü Voleybol Salonu, Gemlik Spor Salonu ve Bursa Büyükşehir Spor Salonu’nda oynanacak. Minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler olmak üzere dört kategoride yapılacak karşılaşmalarda Türkiye genelinden 256 spor kulübünün yaklaşık 5 bin sporcusu forma giyecek. Festival voleybol süresince eğlenceli aktivitelerin yanı sıra dopingle mücadele, temel teknik eğitim, voleybol oyun kuralları, kondisyon gibi konularda seminerler düzenlenecek.

Şöhret peşinde değiliz
Özel düzenlemelerle 8 ayrı sahanın bulunduğu bir spor salonuna dönüştürülen TÜYAP Fuar alanında düzenlenen Festival Voleybol’un açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da spora yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi verdi. Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde her yıl 300 bine yakın öğrenciye spor yaptırdıklarını hatırlatan Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesindeki 60 bin sporcu ile futbol dışındaki tüm branşlarda önemli başarılar elde ettiklerini hatırlattı. Atletizm ve güreşte Avrupa şampiyonlukları, masa tenisinde Türkiye ve Avrupa şampiyonluğu yaşadıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Kadın Voleybol takımımız da ikinci kez CEV Challenge Cup’ta Avrupa şampiyonu oldu. Okullarımıza yaptığımız spor salonları ve amatör kulüplere olan desteğimizle başarı çıkası da sürekli yükseliyor. Futbol dışındaki tüm branşlarda hedef kitlemiz öğrenciler ve gençlerimiz. Biz şöhret peşinde değiliz, sağlıklı, sporcu bir nesil yetiştirme peşindeyiz. Bu organizasyon da şölen havasında geçecek ve Bursa bu kez de voleybol ile Türkiye ve dünya gündeminde olacak. Katılan sporculara başarılar diliyorum” diye konuştu.

Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz
Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör de Bursa’nın önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirterek, etkinlik sayesinde tüm sporcuların sevgi, saygı, anlayış ve takım ruhunu eğlenerek yaşayacaklarını vurguladı. Bursa’da gerek merkezi idare gerekse belediyeler tarafından sporda önemli yatırımlar yapıldığını ifade eden Güngör, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onları geleceğe hazırlamanın en güzel yolu da spor yaptırmak. Ruh ve beden sağlığı açısından büyük önem taşıyan spor sayesinde gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak istiyoruz. Temel hedefimiz yatırımlar ve böyle etkinliklerle geleceğin sporcularını yetiştirmek. Organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi. 
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da geçtiğimiz yıl İzmir’de yaptıkları etkinliği, bu yıl Büyükşehir Belediyesi’nin büyük desteği sayesinde Bursa’da yaptıklarını belirterek, katkıları nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Açılış töreninin ardından Başkan Altepe ve protokol üyeleri, devam eden karşılaşmaları izleyip, sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Haber Merkezi