İnegöl Belediye Başkanı ve Belediyespor'un Kulüp Başkanı Alinur Aktaş, yönetim kurulu üyelerimizle birlikte düzenlediği basın toplantısında, 16-17 Eylül 2017 tarihleri arasında İnegöl Spor Salon'unda oynanacak olan ve İnegöl Belediyespor'un yanı sıra Romanya'dan CSM Bucuresti Bosna Hersek'den OK Radnik ile Sırbistan'dan Jedinstvo takımlarının mücadele edeceği 2017 Balkan Kupası’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aktaş yaptığı açıklamada şunları söyledi "İnegöl’ün yükselen marka değerlerinden birisi olan Belediyespor Voleybol takımımız geçtiğimiz sezon voleybol efeler ligini 6’ncı sırada tamamlayarak ülkemizi bu yıl Balkan Kupasında temsil etmeye hak kazandı. İnegöl Belediyespor kulübü olarak gerçekten çok mutluyuz. Tarihimizde ilk kez Avrupa'ya gidecek olmanın mutluluğu var. Efeler Ligindeki 5’inci yılımızda Avrupa’da boy göstermek bizim için bir ayrıcalık. Bildiğiniz üzere güzel bir sezon geçirerek Voleybol Efeler Ligini İnegöl Belediyespor olarak 40 puanla 6’ncı sırada tamamladık. Voleybolun süper ligi diye tabir edilen Efeler Ligi’nde Beşiktaş, Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediye gibi güçlü takımları geride bırakma başarısı gösterdik. Her geçen yıl daha iyiye gidiyoruz. Ayrıca Türkiye kupasında yarı final oynadık. Güzel bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Sahada ortaya koyduğumuz performans ile taraflı tarafsız tüm voleybol camiasının takdirini topladık. Geçtiğimiz sezon voleybol efeler ligine adeta damga vurduk. İnegöl Belediyespor’un salon sporlarıyla alakalı 2009’dan itibaren attığı temellerin ne kadar sağlam bir şekilde yükseldiğini bir kez daha görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl da yine Levent Hocamızla yola devam ediyoruz. Geçen yıldan devam eden sporcu kardeşlerimiz var, bu yıl bizimle ilk kez beraber olan arkadaşlarımız var. Eminim hep beraber çok keyifli bir sezon geçireceğiz. Artık şunu görüyoruz ki voleybol İnegöl için olmazsa olmaz sporlardan bir tanesi. Bu konuda Belediye sporumuz voleybol da İnegöl’ü çok daha ileri noktalara taşıyacak inşallah.

Marka değerlerimizi voleybol sayesinde daha fazla ön plana çıkarma imkanına hep beraber sahip olacağız. Efeler Ligi’ni altıncı sırada tamamlayarak ülkemizi Balkan Kupasında temsil etmeye hak kazanan İnegöl Belediyespor, 2017 Balkan Kupası karşılaşmalarına ev sahipliği yapacak. Böylesi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmamız şehrimizin tanınırlığına önemli bir katkı sağlayacak. Bunu inşallah en güzel şekilde değerlendireceğiz. Tüm amacımız ve gayemiz İnegöl. İnegöl’ün her alanda gelişim göstermesi, bünyesinde barındırdığı değerleriyle bir adım öne çıkması için her ne varsa yapmaya hazırız. Bu vesile ile 16-17 Eylül 2017 tarihleri arasında İnegöl Spor Salonu'nda oynanacak Balkan Kupası mücadelelerine tüm voleybol severleri bekliyoruz. 2017 Balkan Kupası’nda, İnegöl Belediyespor’un yanı sıra CSM Bucuresti (Romanya), OK Radnik (Bosna-Hersek) ve Jedinstvo (Sırbistan) ekipler mücadele edecek. Balkan Kupasını kazanacak ekip, Challange Kupasına 2. Tur dan itibaren katılma hakkı elde edecek. Son olarak Balkan Kupasında zorlu rakipler ile mücadele edecek Belediyespor Voleybol takımımızın teknik heyetine ve sporcularına sonsuz başarılar diliyor, her zaman bu takımın başarısı için katkı ve destek veren görünmez kahramanlarımız belediye sporumuzun değerli yönetim kurulu üyelerine de şükranlarımı iletir, sevgi ve saygılarımı sunarım."

Editör: Haber Merkezi