İlk set karşılıklı sayılarla başladı. Filenin Timsahları ilk teknik molaya 12-11 önde girdi. Ardından deneyimli Marina’nın servisleri, ardından Saliha’nın hücumlarda etkili olmasının ardından Karayolları 13-11 geriden gelerek 13-15 öne geçti. Hücumda daha üretken olan Başkent temsilcisi Bursaspor Yüksekoba’nın savunmadan top çıkartamamasını iyi değerlendirdi ve son bölüme 15-20 önde girdi. Aclan ve Vera ile sayılar bulan Bursaspor Yüksekoba seti 21-25 kaybetti.

İkinci sete iyi başlayan Karayolları oldu ve 0-3’lük üstünlük buldu. Nikalina’nın hücumları sonrasında sayılar eşitlendi: 4-4 Gülçin’in blokları, Saliha’nın smaçlarıyla Karayolları 3 sayılık 4-7 üstünlük yakaladı. Temposunu düşürmeyen Karayolları teknik molayı 6-12 önde geçti. Sürekli servis kaçıran Bursaspor Yüksekoba farkın açılmasını önleyemedi: 7-15. Vera’nın servisleriyle üst üste dört sayı alan Bursaspor Yüksekoba farkı 6 sayıya (11-17) indirmeyi başardı. Nuran’ın oyuna girmesiyle yeşil beyazlılar hareketlenme yaşadı. Ancak Ayçin’in hücumdaki başarısıyla Karayolları son bölüme 13-20 önde girdi. Hücumda inanılmaz oynayan Başkent ekibi Yasemin’in hücum ve bloklarıyla seti 17-25 kazanarak 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete iyi başlayan Bursaspor Yüksekoba oldu ve Nuran’ın servisleriyle 4-2 öne geçti. Marina’nın servisleri, Ayçin’in sayılarıyla sayılar 6-6 oldu. Ayçin Yaren’in hücumlarında yaptığı bloklarla takımını 6-8 öne geçirdi. Ardından Yasemin ve pasör Elif’in blokları Bursaspor’un hücumlarını durdurdu: 7-11 İrem’in servis turunda savunmadan top çıkartan ve Yaren ile sayılar bulan yeşil beyazlılar geriden gelerek teknik molayı 12-11 önde geçti. Müthiş mücadelenin yaşandığı bölümlerde Bursaspor Yüksekoba’da Vera, Nikalina, Karayolları’nda ise Yasemin ile Marina’nın etkili oyunlarıyla sayılarda kopma olmadı: 18-18 Karayolları son bölüme 19-20 önde girdi. Ayçin ve Anna ile hücumda sayılar bulan Karayolları bir anda üç sayılık (19-22) üstünlük yakaladı. Bursaspor Yüksekoba hücumda inanılmaz hatalar yapınca skor bin anda 20-24 oldu. Yasemin’in smaç sayısıyla Karayolları seti 22-25, karşılaşmayı ise 3-0 kazandı.

Editör: Haber Merkezi