Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü etkili başlayan taraf oldu. Köşelerden Dimitrova ve Leys’in skor üretmesiyle farkı iyice açan yeşil-beyazlılar teknik molasına 12-7 önde girdiği ilk seti 25-16 tamamladı ve setlerde 1-0 öne geçti.

İkinci sette de oyun hakimiyetini sürdüren yeşil beyazlı ekip, teknik molaya 6-12 önde girdi. Zaman zaman basit hatalarla ev sahibi Nilüfer Belediyespor hanesine sayı yazdırmasına neden olsa da setin bölümünce Charlotte Leys’in önce hücum sayısı, ardından da servisten bulduğu sayısı ile bu seti de 25-14 geçti ve farkı 2’ye çıkardı. (2-0)

Üçüncü sete etkili başlayarak maça ortak olmak isteyen bir diğer Bursa temsilcisi Nilüfer Belediyespor, Bursa Büyükşehir Belediyespor’un arka alandaki boşluklarını iyi değerlendirerek sayılar buldu  ve 18-14 ile farkı dört sayıya kadar çıkararak yeşil-beyazlıların deneyimli antrenörü Angelo Vercesi’yi molaya zorladı. Mola dönüşü 18-18’i bularak sete ortak olan Büyükşehir Belediyespor ardından rakibine yeniden öne geçme şansı vermeyerek seti 25-23 geçerek skoru belirledi. (3-0)

Bu galibiyetin ardından Bursa Büyükşehir Belediyespor ligde galibiyet sayısını 10 maça çıkarırken, 36,200 puanla 5. Sıradaki yerini korudu.

Editör: Haber Merkezi