Voleybol Efeler Ligi’nde normal sezonu 40 puanla 6’ncı sırada bitirerek Avrupa kupalarına katılım için Play-off’larda mücadele etme hakkını kazanan İnegöl Belediyespor erkek voleybol takımı gözünü Avrupa’ya dikti. Avrupa’ya gitme yolunda çeyrek final maçında Ziraat Bankası ile eşleşen Belediyespor Voleybol takımı ilk maçını deplasmanda zorlu geçen maçın sonucunda 3-1’lik skorla kaybetmişti. Voleybolda Türkiye’nin devlerinin yarıştığı Efeler Liginde mücadele eden İnegöl Belediyespor voleybol takımının yarı finale çıkma adına Ziraat Bankası ile yapacağı zorlu rövanş müsabaka öncesi Başkan Alinur Aktaş açıklama yaparak İnegöl’de oynanacak karşılaşmaya ilçemizdeki sporseverleri davet etti.

İnegöl Belediyespor voleybol takımının Avrupa’ya gitme adına tüm kozlarını ortaya koyacağı voleybol maçı 09 Nisan Pazar günü saat:17.00’de İnegöl Belediyespor salonunda oynanacak. Turuncu Lacivertli temsilcimiz mutlak galibiyetle çıkacağı maçtan galibiyetle ayrılırsa eşitliği sağlayacak. Ve yarı finale çıkacak takım Ziraat Bankasının sahasında oynanacak maçın sonunda belli olacak.

BELEDİYESPOR BU SENE 3 KULVARDA MÜCADELE ETME BAŞARISI GÖSTERDİ
Zorlu Ziraat Bankası maçı açıklama yapan Başkan Aktaş; “Belediyespor bu sezon 3 zorlu kulvarda mücadelesini ortaya koydu. Voleybolda A takımımız Efeler Ligi’nde mücadele verirken, voleybol 2. Liginde ise Oylat Kaplıcaları İnegöl Belediyespor takımımız son ana kadar mücadelesine devam etti. Ayrıca bu sezon Türkiye Basketbol 2. Liginde de Belediyespor olarak mücadele verdik. Basketbol takımımız ligi 6’ncı olarak bitirdi. Play Off oynadık diğer grubun 1’incisi ile ama ilk maçta elendik. Ben ümit ediyorum ki ilerleyen yıllarda daha önemli yerlere geleceğiz."

İNEGÖL BELEDİYESPOR TÜRKİYE’NİN DEVLERİNİ GERİDE BIRAKTI
Voleybol Efeler Liginde İnegöl Belediyespor’un Beşiktaş, Galatasaray ve İstanbul Büyükşehir Belediye gibi dev kulüpleri geride bıraktığını vurgulayan Aktaş, “Bu yıl itibariyle voleybolun süper ligi diye tabir edilen Efeler Ligi’nde 4’üncü sezonumuzu geride bıraktık. Yeni bir hocayla, yeni takviye ettiğimiz oyuncularla güzel bir sezon geçirerek İnegöl Belediyespor olarak 40 puanla 6’ncı sırada sezonu tamamladık. Beşiktaş, Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediye gibi takımları geride bırakma başarısı gösterdik. Tabi bu geçen yıl elde ettiğimiz 8’incilikten sonra güzel bir başarı bu açıkçası. Ayrıca Türkiye kupasında yarı final oynadık. Güzel bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum.”

AVRUPA HEDEFİMİZE ÇOK YAKLAŞTIK
İnegöl Belediyespor olarak Avrupa hedefimize çok yaklaştık diyen Aktaş, “5 yıllık süreç zarfında hedeflerimiz vardı. Allah’a hamdolsun 4’üncü yılımızda bu hedeflere ciddi şekilde yaklaştığımızı görüyoruz. Bu yolda şu an çeyrek finaldeyiz. Biliyorsunuz lig 1’incisiyle 8’inci, 2’nciyle 7’nci, 3’üncüyle 6’ncı ve 4’üncüyle de 5’inci olmak kaydıyla eşleşmeler yapıldı. Bizde ligin güçlü takımlarından olan Ziraat Bankası ile eşleştik. Bildiğiniz gibi Ziraat Bankası gerçekten şuanda Türkiye'nin bence en iyi takımlarından biri. Hem oyuncu bakımından hem kulüp anlamında çok iyi bir takım. İlk maçı deplasmanda zorlu geçen maçın sonucunda 3-1’lik skorla kaybettik. Bu maçta iyi oynadığımıza inanıyorum. Yarı finale çıkma adına Ziraat Bankası ile yapacağımız zorlu rövanş maçı ise 09 Nisan Pazar günü sahamızda olacak. Mutlak galibiyetle çıkacağımız bu maçtan inanıyorum ki galibiyetle ayrılıp bu periyotta eşitliği sağlayacağız. Ve yarı finale çıkacak takımı belirleyecek son maç Ziraat Bankasının sahasında oynanacak maçın sonunda belli olacak. Bu maçta 12 Nisan Çarşamba günü Ankara’da oynanacak. Ben inanıyorum ki bu zorlu periyottan zaferle çıkıp direk olarak Avrupa’ya gitme hakkını kazanacağız” şeklinde konuştu.

TÜM TAKIM İNANMIŞ DURUMDA
Play-Off çeyrek final rövanş maçı öncesi takımın durumunun da gayet iyi olduğuna dikkat çeken Aktaş, “Takımımıza güveniyoruz. Form durumumuz iyi. Teknik heyetimiz de yönetimimiz de sporcu kardeşlerimiz de bu işe inanmış durumda. Biz en güzel başarıyı burada çıkarmak durumundayız ama ben öncelikle bu 22 maçlık periyotta önemli bir başarıya imza atan çok değerli hocamızı, ekibini, sporcu kardeşlerimizi ve yönetim kurulumuzu kutluyorum. Öyle maçlar oldu ki seyircimizden aldığımız o güçle ve destekle maçlarda taraftarımızın gücü bizim için büyük bir koz oldu ve maçları çevirdiğimiz oldu. Nihayetinde elde ettiğimiz 40 puan ve şehirde estirdiğimiz bu hava bana göre sıradan bir başarı değil. Gerçekten alkışlanması gereken bir başarı. Emeği olan herkese yürekten teşekkür ediyorum.”

İLK 4’E GİREMESEKTE AVRUPA’YA GİTME ŞANSIMIZ SÜRECEK
Belediyespor’un ilk 4 arasında yer bulamasa dahi Avrupa kupaları konusunda şansı olduğunu belirten Aktaş, “İnşallah ilk 4’e kalırız ve Avrupa garanti olmuş olur. Ama Ziraat Bankası engelini aşamamız halinde de çeyrek finalde kaybeden takımlar ile 2’nci 4 için klasmanda maçlar oynayacağız. Oynayacağımız maçlarda 5’incilik halinde yine Avrupa kupalarına katılmak mümkün. 6’ncılık halinde de Balkan Kupasından Avrupa kupalarına eğer derece elde edilirse terfi etmek mümkün. Ben bu güzel başarıya imza atan ve bu başarıda emeği olan herkesi kutluyorum. İnegöl Belediyespor’un salon sporlarıyla alakalı 2009’dan itibaren attığı temellerin ne kadar sağlam bir şekilde yükseldiğini bir kez daha görmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Aktaş son olarak; “Avrupa’ya gitme şansını sürdürme adına pazar günü İnegöl Gençlik Hizmetleri Spor Salonunda oynanacak zorlu Ziraat Bankası maçına tüm ilçe halkımızı davet ediyoruz. Voleybol maçlarında her zaman yanımızda itici bir güç olarak yer alan sporsever halkımıza teşekkürlerimizi sunarken, sporun yaşamımızın bir parçası olması temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi