Şampiyonluğunu geçen hafta ilan eden Beşiktaş, sahasında Osmanlıspor'u konuk etti. Siyah-beyazlılar, karşılaşmadan 4-0 galip ayrıldı. Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt gruplardan katılma hakkı kazandı.

Medipol Başakşehir, sezonun son maçında deplasmanda Kayserispor'u 1-0 yendi. Medipol Başakşehir, sezonu ikinci sırada bitirerek tarihinin en büyük başarısına ulaştı ve Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynama hakkını elde etti.

Fenerbahçe üçüncü sırada tamamladı
Fenerbahçe, deplasmanda Adanaspor'u 3-1 yenerek puanını 64'e çıkardı ve sezonu averajla 3. sırada bitirdi. Galatasaray, sahasında Atiker Konyaspor'u 2-1'lik skorla geçmesine karşın 64 puan ve averajla 4. sırada yer aldı. Ligi 43 puan ve averajla 9. sırada tamamlayan Konya temsilcisi, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandığı için UEFA Avrupa Ligi'ne gruplardan katılacak.

Fenerbahçe ve Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne ön elemelerden dahil olacak.

Çaykur Rizespor küme düştü
Çaykur Rizespor, sahasında Aytemiz Alanyaspor'u 1-0'lık sonuçla geçti. Rize temsilcisi, Bursaspor'un deplasmanda Trabzonspor'u 2-1 yenmesi sonrasında lige veda eden 3. takım oldu.  Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle.

Sonuçlar 

Gençlerbirliği-Kasımpaşa: 1-0

Akhisar Belediyespor-Kardemir Karabükspor: 2-3

Antalyaspor-Gaziantepspor: 4-1

Kayserispor-Medipol Başakşehir: 0-1

Galatasaray-Atiker Konyaspor: 2-1

Adanaspor-Fenerbahçe: 1-3

Çaykur Rizespor-Aytemiz Alanyaspor: 1-0

Trabzonspor-Bursaspor: 1-2

Beşiktaş-Osmanlıspor:  4-0

Editör: Haber Merkezi