Türkiye Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi A Gurubu’nda mücadele eden Nilüfer Belediyespor galibiyetlerine bir yenisini ekledi.Nilüfer Belediyesi Yüzüncü Yıl Spor Salonu’ndaki mücadele karşılıklı sayılarla başladı. İlk periyodun sonlarında Nilüferli basketbolcular maça ağırlığını koydu ve ilk çeyreği 21-14 önde tamamladılar.  İkinci çeyrekte her iki ekip de alan savunmasına öncelik verince, ilk yarı  28-22 Nilüfer Belediyespor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Nilüfer Belediyespor’da galibiyet sevinciMavi yeşil  beyazlı basketbolcular  ikinci yarıda Canik Başarı Üniversitesi’nin  katı savunmasını tecrübeli oyuncularının fast-break organizasyonları ile açtılar.  Hücumda ve savunmada rakibine Betgaranti üstünlüğünü kabul ettiren Nilüfer Belediyespor maçı 32 sayı farkla 79-47 kazanarak,  7 puana ulaştı.4 haftalık sakatlığın ardından sahaya dönen Nilüfer Belediyesporlu  Serkan az bir süre almasına rağmen 9 ribaunt ve 15 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, mavi yeşil beyazlı ekipte  Ömer 13, Hasancan 11, Kaptan İlkay ve Volkan 10 sayı üreterek galibiyete katkıda bulundu.
Nilüferli basketbolcular farklı galibiyeti taraftarlarıyla birlikte kutladı.

Maçtan sonra teknik ekip ve basketbolcuları kutlayan  Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık , “Takımımız başarılı maçlar oynuyor. Gurubun en iyi savunma yapan ve en az sayı yiyen takımıyız.  Bizleri galibiyetler kadar mutlu eden diğer bir konu tüm oyuncularımızın bir ekip ruhu ile mücadele  etmesidir. Başarının sırrı da burada yatıyor” dedi
Editör: Haber Merkezi