Türkiye Kadınlar Deplasmanlı 1.Lig’inde mücadele eden Mudanya Belediyesi Dinçspor Kulübü kendi sahasında ağırladığı Sivas Belediyespor Kulübü ile berabere kalarak Süper Lig yolunda puan kaybı yaşadı.

Ali Can Kaya ve Erman Yeşil hakem ikilisinin yönettiği karşılaşmaya iki takımda dengede başladı. Birbirlerine üstünlük kurmaya çalışan iki güçlü ekip, hızlı hücumlarla gol aradı. Skor üstünlüğünü ele geçiren Dinçspor, yaptığı basit pas hataları ile farkı açmayı başaramadı. Dinçspor soyunma odasına 19-16 önde girdi.

İKİNCİ YARI NEFES KESTİ
İkinci yarıya hızlı ve istekli başlayan Sivas temsilcisi önce skora dengeyi getirdi, daha sonrada bir sayı öne geçti. Çabuk toparlanan Dinçspor, skor üstünlüğünü tekrar yakaladı ve son on dakikaya 32-29 önde girmeyi başardı. Son beş dakikada sert savunma yapan ve hızlı hücumlarla gol arayan iki takım büyük mücadele ortaya koydu. Dinçspor kalecisi Büşra’nın kurtardığı 7 metre atışı mağlubiyeti engellerken, son 45 saniyede Dinçspor’un aldığı taktik mola sonrası maç yaklaşık beş dakika itirazlardan dolayı durdu. Son 45 saniyede hücum eden Dinçspor gol bulamayınca karşılaşma 34-34 eşitlikle sonuçlandı. Dinçspor’da Ceren Subaşı kırmızı kart ile oyun dışında kalırken, maçın en skorer ismi Sivas Belediyespor’dan 12 gol atan Arife oldu. Dinçspor bu sonuçla dördüncü sıradaki yerini korurken, haftaya lig lideri Ankara Polatlıspor deplasmanına konuk olacak.

SULTANLARIN HEDEFİ SÜPER LİG
Yaşadıkları puan kayıplarına üzüldüklerini ancak hedeflerinden vazgeçmeyeceklerini belirten Dinçspor Antrenörü Ali Karayörük, “Yönetim, teknik heyet ve oyuncularımızın tek hedefi Süper Lige çıkmaktır. Mudanya’nın hentbolda söz sahibi olması için elimizden geleni yapıyoruz. Sezon sonunda hedefimize ulaşmış olacağız” dedi.  

Editör: Haber Merkezi