Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Ligi’inin ilk maçında Osmangazi Belediyespor karşılaşan Mudanya Belediyesi Dinçspor, sahadan 31-31 eşitlikle ayrıldı. Mudanya Spor Salonu’nda oynanan, Burak Öztürk ve Burak Akbaş ikilisinin yönettiği karşılaşmaya kötü başlayan Dinçspor, maçın ilk dakikalarında geriye düştü. İlk yarıda kontrolü eline alan Osmangazi Belediyespor bulduğu goller ile farkı açtı. İlk yarı boyunca üstün bir oyun ortaya koyan Osmangazi takımı ilk yarıyı 20-10 önde kapatan taraf oldu.

DİNÇSPOR İKİNCİ YARI DİRİLDİ
İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Dinçspor, Esra, İlke ve Viktoria’nın bulduğu goller ile maça ağırlığını koymaya başladı. Kaleci Cumhuriye Hodziç’in kurtarışlarıyla birlikte maça geri dönen Dinçspor, aradaki farkı eritti.  İkinci yarıda rakibine adeta nefes aldırmayan Dinçspor, karşılaşmasının son 8 dakikasına 27-27 eşitlikle girmeyi başardı. Maçın son anlarına bir sayı farkla önde giren Dinçspor da son 10 saniye kala Monika kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Kazandığı 7 metre atışını gole çeviren Osmangazi Belediyespor beraberliği kurtaran taraf olurken, Dinçspor galibiyeti kaçırdı.  Maçın en skorer isimleri ise Osmangazi Belediyespor’dan 10 gol ile Hanna Kozaieva olurken, Dinçspor’da Esra Viktoria ve İlke altışar golle skora katkı koydu.

SONRAKİ MAÇLARDA DAHA İYİ OLACAĞIZ
İlk yarıda istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını ifade eden Dinçspor Antrenörü Erdal Kaynak, ikinci yarıda ise bambaşka bir oyun sergilediklerini ve galibiyeti kaçıran taraf olduklarını söyledi.  Oyun içerisinde çok sık hata yaptıklarını da ifade eden Kaynak, “İlk maçımızda bu hataları normal karşılamak gerekiyor. Önümüzdeki maçlarda çok daha iyi olacağımıza inanıyorum. Oyuncularımı özellikle ikinci yarıda gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum” dedi.  Karşılaşmayı Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı ve Dinçspor Kulübü Başkanı Erkan Altıntaş, Belediye Başkan Yardımcısı Akın Poroy’un yanı sıra meclis üyeleri ve Mudanyalı sporseverler takip etti. 

Editör: Haber Merkezi