YÜZMEYE YENİ BAŞLAYANLAR

Eğer yüzmeyi sadece yaz mevsiminde serinlemek amacıyla suya girmek için öğrenmek istiyorsanız kolay yoldasınız demektir. Çünkü bütün temel amaç suda dengede kalabilmek olacaktır. Bunun için de kendinizi, suyun içinde serbest bırakırsanız yani kaslarınızı sıkmazsanız bir veya iki denemeyle bunu başaracaksınız.

Eğer yüzmeyi hayatınızın bir bölümü yapacaksınız yani bu spor dalında iyi yerlere gelmek istiyorsanız işiniz gerçekten zor olacaktır. Burada sizin asıl amacınız suda kalabilmekten ziyade en hızlı bir şekilde mesafeyi kat etmek olacaktır.

YÜZMEDE MESAFE KAT ETMEK NE KADAR KOLAYDIR?

Bilindiği üzere yüzme, bütün kas gruplarının aynı anda çalıştığı bir spor dalıdır. Mesafeyi en kısa sürede tamamlamak için bu kas gruplarının hepsinin gelişmiş olması gerekmektedir. Bu nedenle, eğer yüzmede belirli üst seviyelere gelmek istiyorsanız hem havuz hem de kara antrenmanları yaparak günlük hayatınızın neredeyse çoğu zamanını yüzme için harcamak zorunda kalacaksınız ki bu da gerçekten sabır gerektiren bir durumdur.

YÜZME SPORUNDA İLERLEMEK İSTEYENLER İÇİN TAVSİYELER

Yüzmeyi yeni öğrendiyseniz ya da henüz fiziksel olarak hazır değilseniz birkaç ay içerisinde milli yüzücü olmayı beklemeniz doğru olmayacaktır. Her şeyde olduğu gibi yüzmede de amaçlarınızın ulaşılabilir ve zamanlamanız gerçekçi olmalıdır. Yüzmeden ne beklediğinizi ve hedeflerinizin ne olduğunuzu saptamanız gerekmektedir. Böylelikle nereye doğru gitmekte olduğunuzu zihninizde canlandırabilir ve antrenmanlar ağırlaştıkça hedefe daha çok adapte olabilirsiniz.

Hedeflerinizi belirleyerek elde etmek istediğiniz sonuca daha kolay ulaşabilirsiniz. Yapacağınız antrenmanlar zor olabilir. Bazen kendinizi yalnız hissedebilirsiniz ama alacağınız mükafat büyüktür. Bu durumları atlatabilmek için de, bütün bunlara katlandıktan sonra ulaşacağınız sonuçları düşünün.

Editör: Haber Merkezi