18-30 yaşında kadınlar arasında yapılan araştırmaya göre, haftalık düzenli olarak 4 saat yürüyen kişilerin, diğer kadınlara göre önlerindeki 15 yılda daha kolay kilo verdikleri tespit edilmiştir.

Yürümek sadece normal bir egzersiz olarak kalmayıp, insanın iler ki yaşlarda kilosuna daha iyi bir şekilde kontrol etmesini sağlar.

Tabi bu 240 dakikalık yürüyüşü kişi düzenli hale getirmeli. Çünkü düzenli bir şekilde yürümeye alışan vücudun, daha sonraki yıllarda kilo vermede kişiyi üzmeyeceği bir gerçek. Yürüyüşün daha faydalı olması için dikkat edilecek bazı hususlar vardır.

Tempoya dikkat edin

Her ne kadar yürüyüşün düzenli olmasından bahsedilse de temposu da önemlidir. Uzun zamandır koşu veya yürüyüş yapmamış bir vücudun, bir anda yoğun tempoya ayak uydurması beklenmemesi gerekir. Yürüyüşten önce kasların hazırlanması gerekmektedir. Bu sebeple ilk önce yavaş tempoda yürüyüş yapılmalı.

Düzenli yapın

Haftalık olarak 4 saat süreniz var ise, bu süreyi günlere eşit olarak bölmeniz gerekmektedir. Farklı olarak haftanın 4-5 gününe aynı uzunlukta ve aynı saatlerde yapabilirsiniz. Örnek olarak Pazar ve Pazartesi günlerini boş bırakıp diğer günlerde her gün 50’şer dakika yürüyüş yapabilirsiniz.

Dengeli Koşun

Koşarken geri veya ileri fazla eğilemeyin. Rahat adımlar ve düzgün bir tempo belirleyin kendinize. Ayrıca dengenizi bozabilecek dış etkilerden  kaçının.

Üzerinize ağırlık ekleyin

Kalorilerin daha hızlı yakılması için üzerinizde bulunacak fazla ağırlıklar bu konuda size yardımcı olacaktır. Fakat bacak ve kol bölgelerine ağırlık koymanız önerilmez. Çünkü yürüyüş sırasında duruşunuzu bozabilir.

Kararlı olmak önemli

İster koşu bandında isterseniz açık havada kararlı olmanız önemlidir. Bu sebeple her defasında kendinize daha büyük bir hedef belirleyin ve başarmaya çalışın. Tabi ki sadece koşmak ve yürümek kilo vermek için yeterli olmayacaktır. Ayrıca yapacağınız egzersizden sonra alacağınız gıdalar, egzersizin kalitesini düşürecektir. Öncelikle bir şey yemeden, yediğinizi yakmak için ne kadar yürüyeceğinizi bir düşünün. Örneklemek gerekirse, bir jelibonu eritmek için koca bir futbol sahasını yürümeniz gerekmektedir.

Editör: Haber Merkezi