Amatör spor branşlarında başarının merkezi olan Yıldırım Belediyesi, yüzücülerin elde ettiği derecelerle zafer çıtasını yükseltiyor. Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından İstanbul Tozkoparan Yüzme Havuzu’nda düzenlenen Türkiye Yüzme Şampiyonası Finalleri’nde mücadele eden Yıldırım Belediyesporlu yüzücüler organizasyondan 2 altın madalya ile dönmeyi başardı.

140 kulüpten 686 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada Recep Akar, 400 metre serbest yarışında bir önceki derecesinden 6 saniye daha iyi yüzerek, A4 dahil tüm barajları geçti ve altın madalya kazandı.

Aynı şampiyonada mücadele eden Yıldırım Belediyesporlu yüzücü Beyza Öztürk, önemli kulüp sporcularının da bulunduğu şampiyona finalinde Türkiye ilk 8’ine girmeyi başararak altın madalyayı almaya hak kazandı.

Elde ettikleri başarılarla Yıldırım’ın gururu olan sporcuları kutlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Spora yaptığımız yatırımların meyvelerini sporcularımızın katıldıkları yerel, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda kazandıkları başarılarla topluyoruz. Genç nüfus potansiyeline sahip ilçemizde tüm çocukların ve gençlerin spor yapmaları ve sağlıklı yetişmeleri için spora olan desteğimizi artırarak sürdüreceğiz. Yıldırım’a yeni madalyalar kazandıran sporcularımızı kutluyorum"dedi.

Editör: Haber Merkezi