Dopingin Zararları

Bu maddeyi kullanan sporcularımız gözle gözükür bir şekilde güçlenip hatta olimpiyat sporcuları dahil bu madde sayesinde derece yaptığı görülmüştür. Yani bu madde normal bir insanın neredeyse 2 akt bir kuvvet hız güç dayanaklılık kazandıran bir madde olup kullanan sporcuların ilerde büyük sıkıntılara yol açtığı gözlemlenmiştir. Bu belirtiler karaciğer yetmezliği böbrek hastalıkları ve bu maddeyi kullandıktan sonra çarpıntı, aşırı terleme sindirim bozuklukları gibi hastalıklar belirtilerini göstermektedir.

Doping Kullanılan Spor Dalları

Doping kullanılan spor dalları dediğimizde aklımıza gelen ilk spor koşu yarışları ve dövüş sporları olsa gerek bu sporlar bu maddenin yarayabileceği ve sizi rakibinizde çık ara öne geçirecek bir güç sağlamakta ama olimpik sporlar dahil bir çok spor dalında kullanılmakta ve doping kontrolleri sporculara yapılan haksız kaybetmeleri önlemek amacıyla önlemeye çalışılmaktadır.

Doping yüzünden ise olimpiyatlarda bile 1. olup bu sevinci yaşayıp bu maddeyi kullanıp madalyası ve ödülleri elinden alınan birçok sporcu vardır. Dereceyi kendi birikimleri çalışmalarıyla kazanmak yerine böyle ilaçlar alıp insanların emeklerine saygısızlık yapıp derece yapmak ümidiyle böyle maddelere düşüp sonunda çok ağır bedeller ödüyorlar. Ve bu bedeller sağlık sorunlarıyla da kalmayıp madalyalarını kaptırmakla kalmayıp lisanslarının iptal edilip turnuvalardan men edilme riskiyle karşı karşıya kalıyorlar. Bu bir sporcunun yaşamak istediği emek verdiği bir işten uzaklaştırılmak çok kötü bir duygudur. Ve bu şekilde spordan 1 2 3 ve daha fazla veya tamamen olarak men ediliyorlar.

Editör: Haber Merkezi