İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Başkanlık Kupası, tüm hızıyla sürüyor. 6 branşta 23 kategoride düzenlenen ve 4 bin öğrencinin katılımıyla Bursa’nın en büyük spor organizasyonu unvanına sahip İnegöl Belediye Başkanlığı kupasında, futsal branşının genç erkekler kategorisinde Cuma günü final heyecanı yaşandı. Spor Lisesi ile Sosyal Bililer Lisesi takımlarının karşı karşıya geldiği finalin normal süresi 2-2 eşitlikle son buldu. penaltı atışları sonucunda Spor Lisesi rakibini 5-3 mağlup ederek şampiyon oldu. 3’üncülük 4’üncülük karşılaşmasında ise Anadolu İmam Hatip Lisesi Turgutalp Lisesi’ni 11-3 gibi net bir skorla mağlup ederek 3’üncü oldu.

Kültür Park içerisinde bulunan Belediye Spor Salonunda oynanan final karşılaşmasını Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta tribünde öğrencilerle birlikte takip etti. Nefes kesen bir mücadelenin yaşandığı müsabakada iki okulun öğrencileri şampiyonluğa ulaşmak adına büyük bir mücadele verirken, dolu tribünlerde de coşku ve tezahürat eksik olmadı.

HEYECANI VE REKABETİ YAŞAMA İMKANI BULUYORLAR
Maç sırasında Başkanlık Kupasının genç erkekler futsal finaline ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, öğrencilerin spor yapması ve sporun içerisinde tutulabilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan Başkanlık Kupası’nın bu yıl 2’ncisini gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Başkanlık kupası heyecanının tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Aktaş, “53 tane okulumuzdan 4 bin sporcuyla tribünlerin de gördüğünüz gibi heyecanla takip ettiği farklı spor dallarında bugün de okul müdürlerimizle birlikte futsal genç erkekler final müsabakasına geldik. Şuan hali hazırda Spor Lisesi ile Sosyal Bilimler Lisesi arasında maç devam ediyor. Spor bu aslında. Sporun gençlere tesiri bu. Birileri sahada birileri tribünde bu heyecana ortak oluyor. Hem çocuklarımız burada heyecanlı maçlar izlerken hem de bir rekabeti beraberinde yaşama imkanı buluyorlar. Ben bu güzelliklerin oluşmasında emeği geçen Belediye personelimiz ve Belediyespor’daki yetkili arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Belediyespor’un sadece voleybol, basketbol veya diğer sporlarla ilgili değil, sporu gerçekten sahiplerine yaptırarak, ortaokul ve lise düzeyindeki erkek ve kız öğrencilere yaptırarak bu heyecanı tüm şehre yaşatmaya çalıştığını ifade eden Aktaş, gelinen noktanın da hiç yabana atılmayacak bir nokta olduğunun altını çizdi.

Editör: Haber Merkezi