Polonya’da 5-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası’na katılarak dünya şampiyonu olan Kadir Gırdoğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Halk Evi’nde ziyaret etti. Ziyarette Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Atakan Çorbacı, Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Aydın Saldız, 23 Nisan Mahalle Muhtarı Şenol Özen ile Görükle Spor Kulübü’nün genç güreşçileri de yer aldı.

Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası’nda dünya şampiyonluğu elde ettiği müsabakada giydiği formayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e hediye eden milli güreşçi Kadir Gırdoğlu, Polonya’da dünya şampiyonluğunun yanı sıra fair play ödülü de aldığını söyledi. Şampiyona’da 85 kiloda yarıştığını kaydeden Gırdoğlu, “İlk turda Polonyalı rakibimi tuşla, ikinci turda Moğol rakibimi sayıyla, üçüncü turda karşılaştığım Yunan rakibi diskalifiye ettim. Finalde de Moldovalı rakibimi sayıyla yendim ve şampiyonluğa ulaştım” dedi.

Nilüfer’in ilk ve tek güreş kulübü olan Görükle Spor Kulübü’nü 2015 yılında kurduğunu kaydeden Gırdoğlu, Türkiye’nin dördüncü Bursa’nın ise tek kadın güreş takımının da kulüp bünyesinde olduğunu söyledi.

Görükle Spor Kulübü’nde milli seviyede, geleceğin dünya ve olimpiyat şampiyonları yetiştirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Kadir Gırdoğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de ata sporu olan güreşte Türkiye ve Nilüfer’i en iyi şekilde temsil eden Kadir Gırdoğlu’nu başarısı için kutladı.
Başkan Bozbey, Güreş sporunda dünya şampiyonunun Nilüfer’den çıkmasından gurur duyduğunu dile getirerek, yeni sporcular yetiştirdiği için de kulübe her zaman destek olacaklarını söyledi.
Editör: Haber Merkezi