Dünya genelinde milyonlarca insanı stadyumlara ve ekran başlarına çeken bu dev organizasyonun tarihçesi oldukça eski. Olimpiyatlar ilk olarak Antik Yunan döneminde tanrılar için yapılmaya başlanmıştır. Başlangıç tarihi kesin olmamakla birlikte birçok akademik kaynak M.Ö 700'lü yıllarda başladığını kabul etmektedir.1896 Atina ile başlayan bu kapsamlı organizasyon en son 2016 Rio'da boy gösterdi.

Olimpiyat Oyunları Kaç Yılda Yapılır?

İstisnalar dışında dünyanın en büyük spor organizasyonu olan olimpiyatlar dört yılda bir yapılmaktadır. Sürenin dört olmasının altında elbette birçok sebep yatmaktadır. Öncelikle böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak ülke bu işi bir prestij meselesi olarak göreceği için organizasyonun alt yapısını büyük titizlikle yapmak zorundadır. Stadyumların inşası, sporcuların konaklayacağı tesisler, organizasyonun reklam ve tanıtımı için oldukça hummalı çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca kapsamlı bir de açılış gösterisi oldukça masraflıdır. Takdir edilir ki bunca işin tamamlanması için dört çok da uzun bir süre değildir.

Olimpiyat Madalyası Neden Bu Kadar Prestijli?

Bir sporcu için ulaşabileceği en üst uluslararası derece hiç kuşkusuz olimpiyat madalyasıdır. Dört yıl süren hazırlık süresi, geçilen onca baraj, yapılan onlarca müsabaka, dört yıl boyunca yapılan sayısız antrenman, sakatlıklar, yağmur, çamur, stres gibi etkenler düşünüldüğünde bu ödüllerin neden bu kadar önemli olduğunu anlatır niteliktedir. Olimpiyat oyunlarını en önemli organizasyon yapan en önemli etkenlerden biri de oyunların dört yılda bir yapılıyor olmasıdır. Yani bir sporcu dört yıl sonra yapılacak bir müsabaka için dört yıl süren bir hazırlık süresinden geçmektedir. Ortalama spor yapabilme yaşı düşünüldüğünde yirmi yaşında ilk olimpiyatına katılan genç bir sporcu performansını sürekli artırsa dahi en fazla dört olimpiyata katılabilir ki bu da sporcunun otuz altı yaşında olması demektir.

Editör: Haber Merkezi