14 farklı branşta 970 faal toplam 3 bin 300 lisanslı sporcusu bulunan Osmangazi Belediyespor, toplam 495 sporcusuyla son 8 yılda bir olimpiyat, 3 dünya, 8 Avrupa, 73 Balkan ve 410 Türkiye şampiyonluğu elde etti. Osmangazili sporcular, katıldıkları Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında 321 altın, 263 gümüş, 340 bronz madalya kazandı. Osmangazi Belediyespor, ayrıca 8 farklı branşta da 184 milli sporcu yetiştirerek büyük bir başarıya imza attı.

Osmangazi’de yaşayan başta gençler olmak üzere her yaştan vatandaşın spor yapabilmesi için ilçede spor tesisi olmayan mahalle bırakmadıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bursa, bir spor şehri. Spor tesisi ve yatırımlar bakımından da, İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci kentiyiz. Osmangazi Belediyesi olarak bizler, göreve geldiğimiz 2009 yılından itibaren sporda büyük bir hamle gerçekleştirdik. Özellikle altyapı konusunda ciddi yatırımlar yaptık. Gençlerimizin spor yapacakları futbol sahaları, yüzme havuzları, tenis kortları, basket sahaları, olimpik ölçülerde kaykay pisti, her yaştan vatandaşımızın faydalanabileceği, içerisinde spor aletleri bulunan yürüyüş yolları, park ve meydanlar inşa ettik” dedi.

“Türkiye’nin En Büyük Atletizm Salonu”

Türkiye’nin en büyük ve en modern tesislerini Bursa’ya kazandırdıklarını ifade eden Dündar, “Türkiye’nin en büyük kapalı atletizm salonunu Osmangazi’de inşa ettik. Şu anda son düzenlemeleri yapılıyor. Yakında hizmete açılacak. Bunun yanında yüzme havuzları, tenis kortları, trap tesisleri, futbol sahaları gibi pek çok farklı spor branşında altyapı ve tesis yatırımları gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Dolayısıyla bu tesisleri kullanan sporcularımız içerisinden de son derece başarılı sporcularımız çıkıyor. Osmangazi Belediyespor Kulübü bünyesinde 3 bin 300 sporcumuz bulunuyor. Son birkaç yılda Osmangazi Belediyespor bünyesindeki 14 farklı spor branşında mücadele eden sporcularımız, katıldıkları bölgesel, ulusal ve uluslararası pek çok müsabakada büyük başarılar elde etti. Hentbol, atıcılık, judo, karate, tekvando, yüzme, tenis, motor sporları, badminton gibi pek çok farklı branşta, bu gün 184 milli sporcumuz bulunuyor. Osmangazi Belediyespor altyapısından yetişerek Milli Takım forması giyen bu sporcularımız, katıldıkları Dünya ve Avrupa şampiyonalarında 63 altın, 51 gümüş, 76 bronz madalya kazanırken, Türkiye şampiyonalarında da 258 altın, 212 gümüş, 264 adet bronz madalya kazandı” diye konuştu.

Elde edilen başarıların altyapı ve tesislere yapılan yatırımın bir sonucu olduğunu söyleyen Başkan Dündar, “Bizler spora destek adına bazı branşlarda okullarla işbirliği yapıyoruz. Kurduğumuz Hentbol Akademi ile çocuklarımıza spor yapma imkanı sağlıyoruz. Okul dışı boş vakitlerini spor yaparak değerlendirmelerini sağlamış oluyoruz. Aynı zamanda takımlarımızın altyapısını da bu çocuklardan oluşturma imkanı buluyoruz. Atletizm branşında da aynı şekilde Atletizm Akademiyi kurup bu branşta da ciddi çalışma yürütüyoruz. Bu konuda velilerimiz de bize destek oluyor. Bizler tesisleri inşa edip gençlerimizin önünü açıyoruz, başarı da beraberinde geliyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi