Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’la birlikte Adrenalin Park’da inceleme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bursamız’da bizim en önemli hedeflerimizden biri de kentimizin bir turizm şehri olması. İlçelerimizdeki doğal güzelliklerin ortaya çıkarılması ve tesisleştirilmesi, buraların turizm alanında cazibe merkezi olması yönündeki çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Gürsu’daki birbirinden değerli alanlardan biri de Ericek Göleti ve civarı. Daha önce de yamaç paraşütü konusunda bölgede Büyükşehir Belediyemiz’ in desteğiyle yapılan yatırımlarla, turizme yönelik güzel çalışmalar yapılmıştı. Yine Gürsu Belediyemizle birlikte, Ericek Göleti ve civarında, başta bungalov evlerin yapılması, buradaki tesislerin çevresinin geliştirilmesi ve turizme kazandırılması için projeler geliştiriyoruz. İnşallah bu yaza kadar güzel yatırımlar yaparak, buranın daha aktif bir merkez olmasını sağlayacağız” dedi.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gürsumuz, sahip olduğu doğal zenginlikleriyle doğa sporları alanında önemli potansiyele sahip. İlçemizin bu potansiyelini değerlendirerek gelişimini sağlamaya yönelik çalışmalar yapmaktayız. Bu bağlamda Ericek Göletimiz çevresinde oluşturduğumuz ve bir ilk olma özelliği taşıyan Adrenalin Parkımızla, ilçemizin doğa sporları alanında merkez olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu yolda bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Adrenalin Park, Gürsu Belediyesi Stratejik Planlama Birimi tarafından oluşturulan “Kırsalda Alternatif Turizmin Cazip Hale Getirilmesi Projesi” ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)’ndan alınan hibe desteğiyle oluşturuldu. 385 bin TL’lik hibe desteği alan proje, Gürsu Belediyesi’ nce gerçekleştirilecek 100 bin TL’lik maliyetle, toplamda 485 bin TL’lik bütçeyle hayata geçiriliyor.

Eğlence unsurunun da olduğu doğa turizminin gelişmesi hedefiyle oluşturulan Adrenalin Park bünyesinde; tam otomatik olimpik trap poligonu, okçuluk poligonu, dağcılık-tırmanma parkuru, atv safari parkuru, çok amaçlı yapay duvar (arama kurtarma ve  dağcılık eğitimleri için), kampçılık alanı, zipline hattı, gölet sporları alanı (airboat ve kano sporları), yamaç paraşütü başlangıç eğitim alanı ve seyir alanları yer almakta.

Yamaç paraşütü, tırmanma ve offroad yarışları, doğa yürüyüşleri, kampçılık, dağcılık v.b. faaliyetlerin de gerçekleştirildiği Adrenalin Park ve çevresindeki göl, yazın ayrı kışın ayrı güzel manzaralar eşliğinde doğa ve adrenalin tutkunlarını ağırlamayı bekliyor.

Editör: Haber Merkezi