Büyükşehir Belediyespor Kulübü Kano Takımı, 4-6 Ağustos tarihlerinde Eskişehir’de 250 sporcunun katılımıyla gerçekleşen 'Durgun Su Kano Türkiye Kupası'nda Türkiye üçüncüsü olma gururunu Bursa’ya yaşattı. Gençler, yıldızlar, minikler ve mini minikler olmak üzere 4 farklı dalda 18 sporcuyla şampiyonaya katılan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, 18 sporcunun da madalya almasıyla üçüncülük koltuğuna oturdu. Ödül töreninde sporcuları tebrik ederek mutluluğa ortak olan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Kano Branşı'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Özyıldırım, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin spor yatırımlarının yanı sıra Mihraplı’daki Kano Parkuru’nun Bursa’da kano sporunu tanıttığını söyledi.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün minik ve mini minik kategorilerinde de madalya almasını, altyapıda atılan adımların meyveleri olarak nitelendiren Özyıldırım, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu spor yatırımlarıyla birçok branşta önemli sporcular yetişmeye başladı. Bizler de kano branşında önemli sporcular kazandık. Minikler ve mini miniklere daha fazla eğiliyoruz artık. Bu tür amatör sporların geleceği o çocuklarımız. Ben inanıyorum ileride olimpiyatlarda, dünya şampiyonalarında yerli ve milli sporcularımızla daha pek çok kupa ve madalyalar kazanacağız” dedi.

Özyıldırım, Bursa’da spora önem veren ve tüm vatandaşları spora teşvik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. Öte yandan, şampiyonaya 3 sporcuyla katılan diğer Bursa ekibi BAKUT ise 9 madalya kazanma başarısıyla dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi