Nilüfer Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği iş birliği, Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği ile Uludağ Üniversitesi Bisiklet Topluluğu’nun desteğiyle düzenlenen “Bisikletle Okula” etkinliği çocukların karne sevinci yaşadıkları 9 Haziran Cuma günü sona erdi.

3 Mart ve Hüsnü Züber Okulları’ndan 48 öğrencinin katıldığı etkinlik 15 gün sürdü. Öğrenciler 15 gün boyunca evden okullarına bisikletle gidip geldiler. Okulların kapanmasıyla sona eren “Bisikletle Okula” etkinliğine katılan tüm çocuklara törenle sertifika verildi.

Düzenlenen törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Nilüfer Sağlıklı Kentler Birliği Koordinatörü Necla Yörüklü, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat Ar ile Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği Başkanı Arif Ertan Ayçetin katıldı. Törende, etkinliğe katılan bütün çocuklara sertifika verilerek teşekkür edildi. Necla Yörüklü de Nilüfer Belediyesi adına etkinliğe katılan öğrencilere Orhan Kemal’in Uyku adlı kitabını hediye etti. Çocuklarda bisikletle ilgili farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Yörüklü, katkı veren kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi