Bu sene 7’ncisi yapılan Bölgesel Ata Model Uçak Şampiyonası, Bursa, Kütahya, Eskişehir, Balıkesir, Kocaeli ve Muğla’nın yer aldığı toplam 6 şehirden 53 takım ve 153 öğrencinin katılımıyla Merinos Parkı’nda yapıldı. 5 farklı kategoride mücadele eden öğrenciler, model uçaklarını en uzak mesafeye atabilmek için hünerlerini sergiledi. Büyük heyecan yaşayan gençler, uçaklarını özveriyle yarışmalara hazırlayarak dereceye girebilmek için çalıştı. 14-18 yaş arasındaki öğrenciler, deneyimli hakemler ve eğitmenler eşliğinde sırayla atışlarını yaptı.

Yarışmalar sonundaki ödül törenine geçildi. Törene, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Türk Hava Kurumu (THK) Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Gökgürler, Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar, Bursa Kent Konseyi Spor Çalışma Grubu Temsilcisi Hasan Özyıldırım, THK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, 7 senedir bu çalışmanın başarıyla sürdürüldüğünü, Bursa Kent Konseyi'nin hayatın her alanına dokunmaya devam ettiğini söyledi. Türkiye'nin en aktif kent konseyi olan Bursa Kent Konseyi’nin toplumun her alanına destek verdiklerini belirten Çepni, “Bursa Kent Konseyi’nin bu kadar güçlü hale gelmesinde en büyük pay Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nindir. Bizler de gençlerimizi her alanda destekliyoruz. Türk Hava Kurumu da bizim saygın kurumlarımızdan biridir. Gençleri havacılığa özendiren bir çok çalışmaya imza atıyor. Öğrencilerimiz bu sayede kendi emekleriyle model uçaklar hazırladı ve yarışmaya katıldı. Yarının Türkiye’sinde aranızdan uçakları sevk edecek pilotlar, yerli uçakların üretiminde çalışacak mühendisler çıkacak. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi İstikbal göklerdedir. Gençlerin gözlerini gökyüzüne çevirmesini sağlayan bu yarışmayı düzenleyen kurumlara ve katılan öğrenci, eğitmen ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum. 53 takımdan 153 öğrencimiz beş farklı kulvarda yarıştı. 6 farklı kategoride de ödüller dağıtıldı” dedi.

THK Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Gökgürler, havacılığın ilk adımı olan model uçakla bu sevdaya katılan tüm öğrencileri tebrik etti. Türk Hava Kurumu’nun gençlere yönelik bu tür faaliyetleri önemsediğini, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi’nin de destekleriyle desteklerini almaktadır bu kurumların destekleri sürdükçe nedir Türk Hava Kurumu ve gerekli desteği verdiğini ifade eden Gökgürler, ata model uçak yarışmasının her sene düzenleneceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından dereceye giren okullar ve öğrenciler, madalya ve kupalarını Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ve THK Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Gökgürler olmak üzere protokol üyelerinin ellerinden aldı.

Editör: Haber Merkezi