Yusuf Erdoğan

"Güzel bir kamp geçiyor. Ben de hemen düğün arifesinde kampa katıldım. Bizim öncelikle aşkımız sevgimiz futbol. O yüzden kampı da aksatmamak için erken gelme kararı aldık. Hocamız sağ olsun izin vermişti ama böyle bir karar aldık. İyi gidiyor her şey. Güzel çalışıyoruz. İnşallah ilk yarıdaki performansımızın da üstüne koyarak daha üst sıralara ilerlemek istiyoruz. Benim için de güzel bir kamp geçiyor.O da benim için özel motivasyon oldu. İnşallah böyle devam eder.  Sıkıcı ortamlar olduğu için kamplar böyle birkaç tane futbolcunun sivrilmesi gerekiyor. Ben de karakterim ve kişiliğimle de örtüşen bir uyum içinde oluyorum. O yüzden takımın neşe kaynağı oluyorum diyebilirim bu kamp için. Trabzon döneminde de öyleydi. Çünkü genç kardeşlerimizle ilgilenmeyi seven biriyim. Biz de o yollardan geçtik. O yüzden onlara yardımcı olmak ayrı bir gurur kaynağı oluyor. Onlar da inşallah Bursaspor'a ve Türk futboluna çok başarılı olurlar. Çok başarılı olanlar da var içlerinde. Kamp, tecrübelisinden gencine herkes için güzel gidiyor. İnşallah da hem bizim için hem Bursaspor için artı bir kaynak olur diye düşünüyorum."

Bursaspor'da benden beklentilerin büyük olduğunu biliyorum

"Aslında 4. hafta katıldım takıma. Geldiğimde oynamaya başladım. Talihsiz bir sakatlık yaşadım. Daha sonra formama kavuştum. Birkaç maç oynadım. Bursaspor'da benden beklentilerin büyük olduğunu biliyorum. O yüzden de bunun farkındayım. Daha çok şeyler yapmak istiyorum. İlk yarı benim için çok da iyi geçti diyemem ama uyum sürecinde sağ olsun herkes yardımcı oldu. Tam bir aile ortamı var. İnşallah ikinci yarı bambaşka bir Yusuf Erdoğan izleteceğim diye düşünüyorum."

Ne görev verilirse yüzde yüzümüzü vermeye çalışıyoruz

"Paul Le Guen modern futbolun en güzel örneklerinden  birisi. Müthiş bir insan. O yüzden ben artık günümüz futbolunda klasik bir çizgi oyuncusu ve klasik bir orta saha oyuncusu gibi oynamak istemiyorum. Sürekli kendimizi geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. O yüzden hocamız bize sahada negatif şeylerden uzak, pozitif noktalara odaklanmamız gerektiğini söylüyor. Bizim için pozisyon ya da taktiği çok fazla kafamıza takmıyoruz. Ne görev verilirse yüzde yüzümüzü vermeye çalışıyoruz. Hocamız da bunun bilincinde ve her pozisyonda oynayabileceğimi düşünüyor. Manevi açıdan da hazırlıyor. Bu dönemde güzel de bir sisteme girdik ve maçlar kazandık. O yüzden en iyisini yapmak  istiyoruz."

Batalla ile aynı soyunma odasını paylaşmak benim için de onur verici bir his

Bana göre Türkiye'ye gelmiş en iyi '10 Numara'lardan birisi. Çok iyi birisi ve özel bir insan. Aynı takımda olmak, aynı soyunma odasını paylaşmak benim için de onur verici bir his. Pablo Martin Batalla gerçekten anlatmaya gerek yok, hem karakteriyle hem de mütevaziliğiyle mükemmel birisi. İyi ki bizim kaptanımız diyebilirim.

İnşallah Bursaspor'u ikinci yarıda daha farklı yerde görmek istiyoruz

"Maçları kazandıkça, geçen sezonun şokunu üzerimizden atarak, "Biz Bursaspor'da oynuyoruz" hissi gelmeye başladı. Bu hissi aldıktan sonra seri galibiyetler gelmeye başladı. Bazı kırılma maçlarını da alsaydık daha üst sıralarda olabilirdik. Ama herkes şu an  taraftarı gördü, yeni gelen arkadaşlar kulübün potansiyelini gördü. Bu yüzden ikinci yarı herkes daha fazla sorumluluk alacak diye düşünüyorum. Kampta da bunun bilinciyle çalışıyoruz. İnşallah Bursaspor'u ikinci yarıda daha farklı yerde görmek istiyoruz."

Hedefim tekrar A Milli Takım'a seçilmek

"Trabzonspor'da Milli Takım'a kadar yükselmiştim. Aksilikler ve sakatlıklar nedeniyle bir daha gidemedim. Bursaspor'a geliş amacım da buydu. Hem Bursaspor'un potansiyeli, hem de kendi potansiyelimi bildiğim için Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birine geldiğimi düşünüyorum. Hedefim tekrar A Milli Takım'a seçilmek. Bursaspor'un şampiyonluğunu gördük inşallah benim oynadığım dönemde de şampiyonluklar görmek istiyorum. Bu zor ve imkansız bir şey değil Bu taraftar her şeyi hak ediyor."

Timsah Arena'da Beşiktaş'a gol atarsam belki de kariyerim boyunca unutamayacağım gollerden birisi olabilir

"Aslında maç ayırtmamak gerekiyor ama, futbolcu için gol atmak hiç bir duyguyla bağdaştırılamayacak bir duygu. Bir futbolcunun en özel anı gol atmak diye düşünüyorum. Tabi ki, büyük maçlarda gol atmak önemlidir. Beşiktaş ile olan çekişmemizden dolayı, Timsah Arena'da Beşiktaş'a gol atarsam belki de kariyerim boyunca unutamayacağım gollerden birisi olabilir."

Kupada Hedef Kupa

"Hedefimiz tabi ki kupayı almak. Hocamız da kupa maçlarını çok ciddiye almamız gerektiğini söylüyor. Gerçekten Avrupa kupaları oynamış biri olarak çok farklı bir kulvar olduğunu söyleyebilirim. Juventus ve Lazio gibi takımlara karşı oynadım. Bir futbolcunun kariyeri için çok büyük şeyler. Bir anda Avrupa basınına düşüyorsunuz. Transferiniz gündeme geliyor. Genç arkadaşlarımız için de böyle olacağını düşünüyorum. İnşallah kupayı alırız, ligde de hedeflerimiz doğrultusunda da Avrupa kupalarına katılmayı garantiye almak istiyoruz. İkisi de olursa bizim için ayrı bir zevk olur."

Bence Türkiye'nin en iyi tribünlerinden birisi

"Bursaspor seyircisini anlatmaya kelimeler yetmez. Deplasmana geldiğimde "Nasıl bir tribün coşkusu" diye düşünüyordum. Çünkü onlar kulüplerini karşılıksız seviyorlar. Bizim yenildiğimiz maçlarda bile 90 dakika tribünde  destekleri hiç bir zaman eksilmiyor. Bence Türkiye'nin en iyi tribünlerinden birisi. İkinci yarıda  desteklerini versinler, biz de ikinci yarıda gerçekten bambaşka bir Bursaspor olarak yolumuza devam edeceğiz."

Editör: Haber Merkezi