Uludağ Üniversitesi ile Bursaspor Kulübünün daha önce yaptığı protokol anlaşmasının detaylarının ele alındığı görüşme sonrasında Rektör Yusuf Ulcay Başkan Ali Ay’a günün hatırası bir çini hediye etti.

Başkanımız Ali Ay, Uludağ Üniversitesi ile yapılan protokolü önemsediklerini ve daha fazla ortak ne gibi çalışmalar yapılabilir bunun değerlendirmesini yaptıklarını belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Öncelikle sayın Rektörümüz ve öğretim görevlilerimizin ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Biliyorsunuz Bursaspor Bursa’nın en büyük markalarından bir tanesi. Bursaspor’un başarısı için üniversite ile işbirliğine kesinlikle girmemiz gerekiyor. Bunun için de daha sonra Sn. Rektörümüz Yusuf Bey ile detaylı çalışmalarımız olacak. Hem altyapımız hem de diğer branşlarımız ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Sporcularımızın gelişiminin yanı sıra taraftarlarımızın profilinin gelişmesi ve zenginleşmesi, sanayicilerimizin Bursaspor’a daha fazla destek vermesi gibi çeşitli konularda çalışmalar kesinlikle faydalı olacaktır.

Herhalde altyapımız ile ilgili sizler bir çalışma yaptınız. Adnan Örnek hocamız sizleri geçtiğimiz hafta ziyaret etmişti. Üniversitemiz ile muhakkak sizlerle beraber olmak gerektiğini defalarca söyledim. BTSO, Üniversitemiz, Belediye Başkanlarımız, Valimiz, Bakanlarımız ve Milletvekillerimiz de bizimle beraber onlara tekrar teşekkür ediyorum.  Bursaspor sadece bizim değil hepimizin Bursaspor’u. Bunu en güzel şekilde ivedilikle.. Yusuf Hocamız ile birlikte uzun yıllardır yakinen tanıdığım bir isim. Kendisine çok güvendiğimiz bir hocamız. Allah onarın da bizim de yardımcımız olsun."

Yusuf Ulcay "Bursaspor'a desteğe seve seve varız"
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yaptığı konuşmada Bursaspor Kulübü’nün tüm branşlarında yer alan sporcular ve diğer unsurların da her zaman işbirliği içinde olmaya hazır olduklarını belirtti.

Prof. Dr. Yusuf Ulcay yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; "Bursaspor taraftarı olarak belki aklımıza ilk olarak futbol branşı geliyor ama artık Bursaspor’un tüm branşlarından bahsediyoruz. Bursaspor nasıl Bursa’nın markasıysa Uludağ Üniversitesi de Bursa’nın markası. Biz daha önce bir protokol imzalamıştık. 2015-16 sezonunda  alt yaş kategorisindeki oyuncuların performans testleri yapıldı. Yönetim değişikliğinin ardından protokolü yenileyebiliriz. Eski protokolümüz de 2015-2016 yarı yılında Bursaspor teknik heyetinden desteği almıştık. Biz şimdi yeniden neler yapabiliriz? Bursaspor ve pilot takım Yeşil Bursa’nın fizyolojik, psikolojik destekleri verilebilir. , Tıp fakültesinin Spor Hekimliği ana bilim dalında hem tedavi amaçlı hem de test amaçlı sporcular oraya geliyorlar. Fakülte öğrencilerimiz kulübümüzde belli branşlarda staj yapma imkanı sağlanabilir. Bursa’da özellikle gençler arasında spor farkındalığı oluşturmak adına Bursaspor, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitemizin imkanlarıyla çeşitli turnuvalar gerçekleştirilebilir. Gençlerin spora katılımlara arttırılması adına bu tür ortak çalışmaları önemsiyoruz.  Yapılması düşünülen bilimsel çalışmalara kulüpten sporcu desteği alınabilir. Çeşitli maddeleri de aktif hale getirebiliriz.  Bugünkü görüşmemizden sonra en azından Bursaspor’un başarısı Bursa’nın başarısı demektir. Bursa’nın marka değeri artarsa Uludağ Üniversite’nin marka değeri artacaktır. Biz seve seve bu destekte varız. Bu ziyaretimizin ana amaçlarından birisi ortak işbirliğiydi. Sizlere ve tüm branşarda faaliyet gösteren takımlarınıza sonsuz başarılar diliyoruz"dedi.

Editör: Haber Merkezi