Facebook yeni çağın televizyonu olma yolundaki çalışmalarına devam ediyor. Dizileri yayınlayacağı haberini verdiğimiz sosyal medya devi bu kez futbola el attı. Avrupa'nın en büyük futbol turnuvası olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yayın hakları konusunda Fox Sports ile anlaşan Facebook maçları site üzerinden canlı yayınlayacak.

Fox ile yapılan anlaşma çerçevesinde grup maçları, dört rauntta 16 maç ve dört çeyrek final karşılaşması canlı olarak yayınlanacak. Reklamverenlerin ilgisini çekmek için geliştirilen bir stratejinin parçası olarak yapılan anlaşma Facebook için kritik öneme sahip.

Facebook'tan legal olan ve olmayan yollarla seyredilen maç sayısı oldukça fazla. Geçen yıl Everton ile Manchester United arasındaki özel maç 3.7 milyon kullanıcı tarafından izlendi. Şampiyonlar Ligi finaline bakacak olursak karşımıza çıkan rakamlar çok daha devasa. 34 milyon kişi 98 milyon etkişleşimle Facebook'ta finalle ilgilendi.

TÜRKİYE'DEKİ YAYIN HAKLARI DAHİL DEĞİL

Facebook CEO'su Zuckerberg'in "önce video" stratejisinin etkilerini açıkça gördüğümüz sosyal medya devinin Şampiyonlar Ligi maçlarının yayınları Amerika'dan izlenebilecek. Türkiye ve diğer ülkelerde maçların izlenmesi için yayın haklarını alan TV kanallarıyla internet yayını için görüşerek anlaşması gerekiyor ki bu uzun bir süreç olacağı için bu yıl Eylül'de başlayacak ligin maçlarını ülkemizde Facebook'tan resmi olarak izlememiz zor.

Editör: Haber Merkezi