Biz, düştüğü yerden şahlanarak ayağa kalkmanın kralını yaşamış ve cümle aleme de yaşatmış bir kulübüz, neden yine olmasın? Eğer bunu bizler kendi içimizde hissetmeye başlarsak, herkese hissettiririz.!

Önümüzdeki hafta oynayacağımız Galatasaray maçı çok önemli. Kabul etmemiz gerekiyor ki  bu sene şu ana kadar ligin raconunu Galatasaray kesiyor. Daha önce hiçbir Türk takımının bu kadar dirençli, klas ve rakibi yıpratan bir futbol oynadığına şahit olmadım ben.

Ligin kabadayısını indirmek oyuncularımıza büyük özgüven aşılayacağı gibi, diğer rakiplere de korku salacaktır.! Kazanılan özgüven ve rakiplere verilen korku sayesinde diğer maçları kazanmak çok daha kolay hale gelecektir.

Şimdi taraftar olarak bize düşen, haftaya Timsah Arenayı hınca hınç doldurmak ve tabiri caizse 90 dakika boyunca o stadı rakibin başına yıkmaktır. İlk düdükten itibaren rakibin gırtlağına yapışmalıyız, gerisini takımımız halledecektir.

Şu andan itibaren en ufak bir olumsuz yorum, tavır ve davranıştan kaçınmalı ve sonuna kadar takımımıza destek olmalıyız. Dün oynanan karşılaşmadan sonra bazı taraftarların olumsuz yorumlarına kısa kısa cevaplar vererek yazımı bitirmek istiyorum.

1. Malatya takımı iyi değildi, galibiyeti abartmamak lazım.
El Cevap: Hadi canım oradan.! 4-0 dan sonra maçı biraz saldığımızda kötü dediğiniz Malatya takımının bize neler ettiğini hep beraber izledik.! Çatır çatır oynadık ve bileğimizin hakkı ile zor bir rakipten maçı almasını bildik.! Üstelik deplasmanda.! Üstelik aylar sonra ilk defa 4 gol atarak.!

2. 5-6 olacak maçı erken değişiklikler ile 4-2 ye getirdik.
El Cevap:  İster inanın ister inanmayın maçı izlerken  ‘’hoca, başlarına bir iş gelmeden al şu Batalla ile Delarge’ı oyundan ’’ diye içimden geçirdiğim dakikalarda Batalla ve Ekoko oyundan alındı. Ben olsam Delarge’ı alırdım ancak hocamız kondisyon olarak henüz hazır olmayan Ekoko’yu daha fazla riske etmek istemedi ve Batalla ile beraber o’nu oyundan aldı. Gayet yerinde bir hamleydi. Özellikle Batalla’nın, maçın olduğu hafta sakatlıktan çıkıp oynadığını ve bu takım için ne kadar kıymetli olduğunu söylememe gerek yok sanırım.

3. Yusuf’u alacağımıza Volkan’ı alsaydık keşke.
El Cevap: Denenmişi denemektense her zaman yenisini denemek evladır.! 2 defa denedik, olmadı.! Bize göre değil, Allah yolunu açık etsin Volkan’ın. Hocamız Yusuf’a gereken ayarı verip bu takıma kazandıracaktır. Çocuk daha yeni geldi ve kendince bir şeyler yapmak, kendini kanıtlamak istiyor. Bireysel ve kötü oyunu kabul edilebilir değil elbette.! ancak kesin bir yorum getirmek için ligin ilk yarısını bitirmek gerekir.

4. Bilal oyuna girdikten sonra orta saha çöktü.
El Cevap: 4. Golü Bilal oyuna girdikten sonra attık, hatırlatmak isterim. Maçın 4-0 dan 4-2 ye gelmesini sadece Bilal’e yüklemek vicdansızlık olur. Takım maçı komple saldı ve skor 4-2 ye geldi. Ortada bir kabahat varsa Harun hariç bütün takıma pay edilmelidir.

Her şey çok güzel olacak dostlar. Başta Hocamız Paul Le Guen ve bütün takıma güvenimiz tam olsun. Hem Malatya hem de Alanyaspor  karşılaşmalarında maçı saldığımız anlarda yediğimiz 4 golü saymazsak takım ‘’pavyon hesabı’’ gibi skorlara imza atıyor.!

Az çekmedik geçen sene, elbet bunun hesabı ağır olacaktı.!

Ve şimdi, geçen seneden kalma çok önemli başka bir hesabı görme zamanı, takımımıza güvenim tam.!

Son bir not..
Biliyorum hepinizin gözü Batalla’da, Delarge’da, Ekoko’da, Badu’da. Ancak dile getirmeden edemeyeceğim, Agu çok acayip işler yapıyor, lütfen bu adama da gereken kıymeti verelim.

Özellikle son oynadığımız Malatya maçında çok büyük top oynadı bu çocuk. Allah nazarlardan saklasın, hem o’nu hem diğerlerini.

Editör: Haber Merkezi