Türk Telekom Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fransız teknik adam, zor bir dönemden geçtiklerini belirterek, "Takım 11'e 10 kalmadan önce de zorlu bir karşılaşmaydı ama bir şeyler yapabilirdik. Kırmızı karttan sonra işler daha komplike hale geldi. Kırılgan bir takımız. Kırılgan bir görüntüdeydik. Galatasaray gibi bir takımla rekabet edebilecek görüntüde değildik. Taraftarlarımız için çok üzülüyorum. Önümüzdeki haftalarda bunu değiştirmeye çalışacağız." diye konuştu. 

Suçu oyuncularına yıkmayacağını aktaran Le Guen, şunları kaydetti: "Oyuncularımız mental açıdan daha güçlü olsun ve daha güçlü kalabilsin. Taraftarlarımızın beklentisi yüksek. Bursaspor, özel bir camia. Hem benim hem de oyuncularım için bu dönemde güçlü kalmak çok önemli olacak. İşler yolunda değilken güçlü kalabilmek her şeyden önemli. Suçu oyuncuların üstüne yıkmak işin kolayına kaçmak olur. Bunu yapmayacağım. Onları birebirde suçlayacağım ama onlara yardım etmek zorundayım. Onlara yardım etmek için bu suçlamaları kullanmam gerekiyor. Bunu içeride yapacağım. Bu işten beraber çıkabiliriz. Oyuncularıma yardım etmek için buradayım." 

Tabiki Bursa'ya dönücem

Bir gazetecinin 'Le Guen Bursa'ya dönecekmi, yoksa yönetimin Fransa'ya bilet almasınımı bekliyor' sorusu üzerine Paul Le Guen "Bakın size çok saygı duyuyorum, tabiki belli süredir birlikte çalışıyoruz, birbirimizi görüyoruz. Ama bu şekilde sorular sormanızı çok hoş karşılamıyorum. Yine saygı duyuyorum bunuda bilmenizi istiyorum. Bu konuda ki cevabım çok net. Tabiki Bursa'ya dönücem. Bu konuda savaşıcam ve bu durumu takımım adına aşmaya çalışıcam. Başkan ve yönetimin güvenin arkamda olduğunu biliyorum. İkimizde çok iyi biliyoruz, bende sizin bu soruyu neden böyle sorduğunuzu çok iyi biliyorum ve sizde benim neden böyle cevapladığımı çok iyi biliyorsunuz. Ama dediğim gibi saygı duyuyorum size." dedi.

Editör: Haber Merkezi