Süper Lig'de 2017-2018 sezonunun açılış maçında deplasmanda Medipol Başakşehir'e 1-0 mağlup olan Bursaspor'un teknik direktörü Paul Le Guen, kaybetmelerine rağmen doğru yolda olduklarını söyledi.

Le Guen, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, sonucun kendileri için hayal kırıklığı olduğunu belirtti. "Kaybetmemize rağmen doğru yoldayız." diyen Fransız teknik adam, güçlü bir ekip olma yönünde ilerlediklerini anlattı.

İlerleyen süreçte daha güçlü olacaklarına inandığını vurgulayan Le Guen, en büyük eksikliklerinin takım uyumu olduğunu dile getirdi. Bunun doğal olduğunu çünkü sahada 5 yeni oyuncularının bulunduğunu kaydeden Le Guen, "Takımın neredeyse yarısı. Önümüzdeki günlerde uyum sorununu çözmek için çalışacağız. Zor geçen bir sezonun ardından bu sezon başının da bizler için zor olacağını gözlemlemiştik. Yine de bugün sahada iyi bir takım vardı." dedi.

Paul Le Guen, ikinci yarının başında değişikliğe gitmemesine de değindi. Organizasyonu bozmak istemediğini söyleyen Fransız teknik adam, "Oyuncularımın dakikalar geçtikçe daha iyi oynadığını gördüm. Oyuncularımız yeni ama iyi oyuncular. Onlara güveniyorum. Özellikle Badu ve Agu. Takımdaki gençlerin geleceğini de düşünüyorum. Furkan'ın oyunda kaldığı 10 dakikadan çok memnunum. Çok hırslı ve istekli bir oyuncu." diye konuştu.

Le Guen, Süper Lig'in her geçen gün daha iyiye gittiğini ifade etti. Diğer takımlarla rekabet edemedikleri noktalar olduğunu anlatan Le Guen, "Mesela Clichy ve Adebayor'u transfer edecek noktada değiliz. Organizasyonumuzu daha iyi noktalara getirebiliriz ve akademimizi daha güçlü bir duruma getirmeliyiz. Üstteki takımları rahatsız edecek bir takım olacağız." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin Fransız futbolcusu Valbuena'yı nasıl bulduğu yönündeki bir soru üzerine Le Guen, "Valbuena iyi bildiğim, beğendiğim bir oyuncu. Ben Fransızım, Fransa Milli Takımı'nda oynadığı dönemleri de biliyorum. Bu oyuncuya saygım olduğunu söyleyebilirim." değerlendirmesini yaptı.

Editör: Haber Merkezi