2006 yılında futbol topu ile Bursa Güvenspor'da tanıştı. 2010 yılına kadar Bursa Güven Spor forması giydi, sonrasın da Oyak Renault takımına transfer oldu. Bir sonraki sezon 2012 yılında 18 yaşında A takıma yükseldi ve (3.lig) Oyak Renault takımında profesyonel oldu.

Bugünkü profesyonel kariyerinin ilk maçına 21.10.2012 yılında 18 yaşında Sancaktepe Belediyespor karşısında çıktı 46. dakikada oyuna girmişti ilk 11’e girmesi çok zaman almadı ve 12.11.2012 günü Altınordu spor karşısında ilk 11 de sahaya çıkmıştı.
İlk golünü ise ilk profesyonel olduğu takıma 9+3 te Sancaktepe Belediyespor’a attı. Bu gol o gün galibiyete yetmedi ama Mert Hakan Yandaşın bundan sonra daha fazla gol atacağının habercisiydi 2012-2013 yılında görev aldığı maçlardaki performansı ile dikkatleri üzerine çekmiş ve İzmir ekibi olan 2.lig temsilcisi Altınorduspor’a transfer olur. ilk maçına da Eyüpspor karşısında 70. dakikada oyuna dahil olarak 20 yaşında 2 lig forması giymiş olur.

Çalışkanlığı azimli oluşu ile her zaman dikkatleri üzerine çekmeyi başardı 2004-2015 sezonunda Altınorduspor tarafından Tire 1922 Spora kiralık olarak verildi. İşte bu gidiş Mert Hakan Yandaş’ın çıkış noktası olmuştu. 2 lig takımından 3. lig takımına kiralık olarak gitmek ilk bakışta düşüş gibi görünse de Mert Hakan için bir çıkış olacaktı. Artık Tire 1922 takımının sporcusuydu. İlk maçı Ziraat Türkiye Kupası 1. tur maçı rakip Bergama Belediyespor ‘du. 2.0 kazandıkları maçta golün birini Mert Hakan, diğerini bir başka Bursalı Feyyaz Yaşar atımıştı. Daha ilk maçtan Tirespor taraftarının gözüne girmeyi başarmıştı.

2014 -2015 sezonunda 13 gol atarak 1. grupta gol krallığında 4. sırada kendine yer bulmuştu. Bu Mert Hakan ve Tirespor için ciddi bir başarıydı. 2015-20106 sezonu için Mert Hakan’ı kadroda mutlaka tutmak isteyen Tirespor Yönetimi, Altınordu ile görüşmeler sonunda Mert Hakan’ı bonservisi ile kadrosunda tutmayı başardı. 2015-2016 sezonu Mert Hakan için önemliydi. İlk maçı kaybettiler ama ikinci maçta kazandılar ve Bursalı golcü 37. dakikada attığı gol ile lige merhaba demişti. Arkaya arkaya oynanan onca zorlu maçların ardından sezonu 3. bitirerek 2.lige yükselme maçları oynamaya hak kazanmışlardı ve sezon sonu Mert Kakan yandaş gösterdiği performans ve takımı sahiplenmesi, takım olmanın karşılığını 21 gol atarak almış oldu.

3 ligin gol kralı yarışını en ön sırada tamamladı. Genç golcünün başarılı ve yükselen form grafiği bir çok takımın dikkatini çekiyordu. Bu defa Süper Lig takımları Mert Hakan'ı mercek altına almışlardı. Hakan tecrübesinin daha hazır hale gelmesi gerektiğinin farkındaydı ve 2016-2017 sezonunda iddialı bir ekip kuran 2. Lig ekiplerinden Menemen Belediyesppor'u tercih etti. Yine üst düzey bir performans göstererek sezonu 16 golle kapatmayı başardı. Genç golcüyü kadrosunda görmek isteyen aralarında Süper Lig takımlarının da olduğu bir kulüp Mert Hakan’ı kadrosuna katmak için uğraş verdi. Genç golcü tercihini Sivasspor’dan yana kullanarak Sivasspor’a evet dedi. Bursalı golcü kardeşimize yeni takımında ve futbol hayatında başarılar dilerim.

Editör: Haber Merkezi