MKE Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiner, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Haber Ankara ekibini ağırlayan Yiğiner, Spor Toto 2. Lig'de şampiyon Ankaragücü camiasında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen iftardan, Başkanlık için basında yer alan bazı isimlere kadar tüm soruları ilettiğimiz Başkan Mehmet Yiğiner ile gerçekleştirdiğimiz mülakatın tamamı şöyle.

-Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verilen davet, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankaragücü istişareniz... Basına bir kısmı yansıdı, bir de açıklama yaptınız ama bir de sizin ağzınızdan dinlemek isteriz. İki gün önce Külliye'de neler oldu? Biraz detaylı anlatır mısınız?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde esnaflar yemeğine katıldık. Türkiye genelinden oda ve birlik başkanları vardı. Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni temsilen de şahsım ve arkadaşlarım oradaydık. Yemek esnasında Cumhurbaşkanımızla görüşme talep ettim. Kendisi kabul etti ve "Mehmet gelsin" dedi. Orada 15 Temmuz'da meydanda bizim esnaflarla yapmış olduğumuz çalışmaların, ilk dakikada meydanlarda nasıl cansiperane mücadele verdiğimizin -yaralanan ve şehit düşen arkadaşlarımız oldu- detaylarını anlattım. Dosya olarak da sunum yaptık. Aynı zamanda kulübümüzün maddi olarak zor durumda oluğunu, desteğe ihtiyacımız olduğunu ilettim. Büyükşehir Belediyesi'nin yardım edip etmediğini sordu. Biz de ''Yardım geliyor fakat yeterli gelmiyor, desteğin artması lazım. 2-3 ay önce yardım yapılacağı söylendi ama yapılmadı'' diye konuştuk. Melih Bey'i (Melih Gökçek) çağırdı ve ''Ankaragücü'ne yardım edelim'' dedi. Melih Bey'de ''Taşıma suyu ile değirmen dönmez'' ifadesini kullandı. O değirmen başka nasıl dönecek, nasıl bir düşünce yolu izliyor bilemiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ''Bu değermen bir şekilde dönecek. Siz de yardım edeceksiniz, biz de yardım edeceğiz, Ankaragücü'nün borçlarını bir şekilde ödeyeceğiz'' dedi. Bizim açımızdan çok olumlu bir görüşmeydi. Tüm konuları anlatma fırsatımız oldu. Kendisi de futbolu seviyor ve Ankaragücü'nü takip ediyor. Etmese yardım etmeyi kabul etmez ya da Melih Bey'i çağırmaz. Destekleri bekliyoruz. Biz de düğmeye basalım dedik ve teknik direktörümüzü belirledik. Bayramdan sonra bir plan program  yapacağız.

KİMİN BAŞKAN OLACAĞI KARARINI BİZ VERİRİZ

-Ankaragücü Başkanlığı için birkaç gündür çeşitli mecralarda bazı isimler dolaşıyor. Bu konu ile ilgili görüşlerinizi çok merak ediyorum.


Bizim olağan kongremiz Ocak ayında yapılacak. Olağanüstü Genel Kurul'da yapabiliriz; fakat buna gerek duyulduğu takdirde tüzüğü güncellememiz gerekecek. Biliyorsunuz; bundan önceki genel kurulda aday olmadık, salona dahi gelmedik. Hiç kimse gelmezse kayyuma gitmemesi açısından bir liste bulunduruldu. Listeyi sunduk ve devam ettik. En son genel kuruldan bu zamana kadar olan zorlu süreçte Allah nasip etti ve şampiyon olduk. Dün kulübe kimse selam vermiyor ya da aday olmuyordu. Bilgisi, birikimi, becerisi olan aday olsun diye bir çok defa söyledik ama olmadı kimse. Birilerinin başkan olacağı haberleri çıktı fakat bunun kararını biz veririz, yönetim verir. Dışarıdan kimsenin müdahale etme ya da belirleme şansı yoktur.

-Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek ile önce şoför esnafının yemeğinde bir araya geldiniz. Ardından beraber "Gecekondu" grubunun iftarına katıldınız. Daha sonra Külliye'de yemek, sahur programı... Sık sık beraberdiniz. Yapılan istişarelerde durum nedir? Ankaragücü'ne destek gelecek mi?

Bana göre artık destek gelecek. Beklentimiz kulübü ayağa kaldıracak desteğin gelmesi. Can suyu verip bırakmamak gerekiyor. Bende Büyükşehir Belediye Başkanımızın Ankaragücü'nün yanında olacağını düşünüyorum. Bana göre geçmişten daha avantajlıyız. Yüzlerce haciz dosyası, 26 FİFA dosyası varken sayıları şu anda üçte birlerin altına düştü. Şu anda Ankaragücü'nün ayağa kalkabilmesi için 20 milyon liraya ihtiyaç var. Çalışmalarımız oldu, ödemelerimiz oldu tabi bu süreçte. En azından 10 milyon liramız olursa yasağı kaldırıp transferlere başlayabiliriz diye düşündük fakat lig bitimine kadar en az 20 milyonumuzun olması ve ayağa kalkmamız lazım. Mamak, Yenimahalle ve Keçiören Belediyeleri yardım sözünü yerine getirdi. Bu aydan itibaren ödemeler yapılacak. Diğer belediyelerden de yardım bekliyoruz. Onlarda bu ayki meclislerinden yardım bütçesi çıkartırlar diye düşünüyorum. Bu kulüp hepimizin, Ankara'nın değerli bir markası.

Büyükşehir Belediyesi'nin yardımı konusunda beklentiniz nedir?

Bu ay olur diye tahmin ediyorum. Çünkü; transfer döneminde elimizi çabuk tutamazsak sıkıntı olur. Mevcut topçularla devam etmek zorunda kalırız. Bunların hepsinden Melih Bey'in haberi var. Kendisi bu işin bilincinde dolayısıyla yardımcı olur. Bir çok defa görüşüp, bu desteğin ivedilikle çıkması gerektiğini kendisine ilettik.

YİNE ZİRVEYE OYNAYACAĞIZ

- Teknik Direktörlük için İsmail Kartal ile anlaştınız. Takım için nasıl bir planlama yapıldı?


Ne zaman takımı çağıracağız? Kampa ne zaman gidilecek? Kadrolarda kim olacak? Bunların hepsi bayramdan sonra belli olacak. Bundan önce transfer yapmamız ve dolayısıyla paraya ihtiyacımız var. Destekleri bir an önce almamız gerekiyor. Büyükşehir'den geçtiğimiz aylarda yardım yapılmasını istedik. Para hemen çıkmayınca alacağımız bir çok topçuyu alamadık. Maksat birlik ve beraberlik içerisinde bu Ankara markasını ayağa kaldırmak. Yüz binlerce taraftarımız var. Ankara takımının Süper Lig'de iyi yerlerde olması lazım. Ankara'yı yönetenlerin ve siyaset yapanların biraz daha duyarlı olması lazım. Birlikten, beraberlikten kuvvet doğar. Yardımlaşma ve dayanışma; bunlar güzel duygular. Gelin bu kulüp için bunları yapalım diyoruz.

- Ankaragücü'nün bugüne gelmesinde taraftarın büyük etkisi oldu. En son taraftar grubuyla iftar yemeğinde de bir araya geldiniz. Yeni sezonda onlara ileteceğiniz bir mesaj var mı?

Biz geçen sene köy, kasaba gezdik. 80 kişilik, 100 kişilik seyyar tribünlerde maç seyrettiğimiz oldu. Oralardan kurtulduk ve bir daha dönmek istemiyoruz. Hangi takım olursa olsun; taraftarı başarılı olsun ve şampiyon olsun ister. Onlarında beklentisi  iyi transfer yapılması ve şampiyon olmamız. Bu sene şampiyon olduk, inşallah önümüzdeki sezonda iyi bir kadro kurarız. Geçen başladığımızda da şampiyonluk sözü vermemiştik, "İyi bir takım kurup şampiyonluğa oynayacağız" demiştik. Bu sene de yine zirveye oynayacağız. İnşallah Süper Lig'e çıkacağız.

TFF 1. Lig'de yan gelirler biraz daha artıyor. Ankaragücü bunlardan hiçbir şekilde yararlanamayacak durumda mı?

B
ize gelen paralar direk geçmiş dönemdeki futbolcuların, müteahhitlerin, yöneticilerin icralarına gidiyor. Bu hacizlerden dolayı kulübe kaynak sağlayamıyoruz. Borcumuz olmasa zaten kimseden yardım istemeyiz. Biz geçmişi temizlemenin peşindeyiz. Zaten yaşamsal faaliyetleri şu anda karşılıyoruz. İddiadan, TFF'den, Spor Toto'dan gelirlerimiz, reklam gelirlerimiz olacak. Kimseye muhtaçlığımız yok. Tek derdimiz geçmişi silebilmek. Hacizlere bakmadım ama FİFA'da 3 dosya kaldı. Büyük ölçüde bitti. Futbolcu alacaklarının üçte ikilik bölümünü bitirdik. Ankaragücü'nü sıkıntıya sokan müteahhit ve eski yöneticilerin alacakları. Onlar istemiyoruz dese, işlerimiz çözülecek.

MKE İNŞALLAH BU SENE İKİ YILLIK ÜCRET VERİR

- Tandoğan Tesisleri hakkında yeni bir gelişme oldu mu?


Halı sahanın olduğu bölümün biliyorsunuz birinci ay yıkılacağı söylendi fakat gelen giden olmadı. Bizim altyapı şu anda orada çalışıyor. Sıkıntı olmaz zannedersem.

MKE, geçen seneki sponsorluk bedelini ödememişti. Bu konu ile ilgili bir aşama kaydedildi mi? Ankaragücü'nün beklentisi nedir?

Biliyorsunuz geçen sene formalarımızda Makine Kimya'nın adını taşıdığımız halde sponsorluk ücretimizi alamadık, vermediler. İnşallah bu sene ikisini birleştirir verirler. Geçen seneki ortam veya rakiplerimiz farklıydı. Bu sene Gümüşhane'nin olmaması, yardımların o taraftan da gelmesi açısında bizin avantajımız olacak. Geçen sene oradan bir baskı olabilmiştir diye düşünüyorum. Makine Kimya ile görüştük ama bir netice çıkmadı. Biz de eylem boyutuna gitmedik. Bu sene inanıyoruz ki geçen sene ile bu senenin ücretini birleştirip ödeme yaparlar.

Haber Ankara Özel Röportaj

Editör: Haber Merkezi