Fransız teknik adam, Özlüce Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerini cuma akşamı çok zor bir karşılaşmanın beklediğini söyledi. Fenerbahçe'nin son dönemde çıkış yakalayan takım olduğunu vurgulayan Le Guen, "Bizim için çok önemli bir maç. Cuma günü bizi zor bir görev bekliyor. Burası kesin." ifadelerini kullandı.

Harun Tekin ve Batalla'nın durumu
Le Guen, kaleci Harun Tekin'in iyileştiğini ve dün antrenmana katıldığını anımsatarak, "İyi durumda şu an, tamamen iyileşti gibi görünüyor. Pablo (Batalla) ile alakalı ise karar vermek açısından yarına kadar bekleyeceğiz. Nasıl hissedecek kendisini, bizim için önemli olan o. Pablo gibi dev oyuncu kararı vermek konusunda isterse cuma sabahına kadar bekleyebilir. Onun nasıl hissedeceği bizim için önemli." diye konuştu.

Bir gazetecinin "Yedi haftadır mağlup olmayan Bursaspor var. Oyuncularınızın bu anlamda bir rehavete kapılmasından endişe duyuyor musunuz?" sorusuna Fransız teknik adam şu yanıtı verdi: "Açıkçası beni endişelendiren konu takımımızın herhangi bir şekilde rehavete kapılması değil, Fenerbahçe takımı beni endişelendiren konu. Eminim ki taraftarlarımız geleceklerdir, stadı dolduracaklardır ve bize ihtiyacımız olan atmosferi sağlayarak daha fazla odaklanmamızı sağlayacaklardır. Gerçekten çok önemli ve çok büyük karşılaşma."

Özellikli bir takımız
Paul Le Guen, Fenerbahçe'ye ilişkin endişeleri konusunda yöneltilen soruya ise şu karşılığı verdi: "Son haftalardaki çıkışları gerçekten endişemiz konusunda bize sebep oluyor. Bir yandan sakat oyuncularının dönüşü var. Janssen'in döndüğünü biliyoruz. Valbuena kadroya geri dönecek. Zaten iyi olan, rotasyonu yüksek, geniş bir kadroya sahip  Fenerbahçe bu oyuncularının da dönüşüyle muhtemelen şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olacak. Biz de önemli bir kadroyuz, özellikli bir takımız. Belki şampiyonluğun adaylarından birisi olmasak da şampiyonluk adayı takımlara sıkıntı, sorun çıkarabilecek takımız. Cuma günü bunu ortaya koymak istiyoruz."

Bursa'ya geldiği günden beri atak futbol oynatmaya gayret ettiğini, takıma da bunu empoze etmeye çalıştığını aktaran Le Guen, ''Böyle takımlara karşı oynayacağınız zaman mütevazı olmalısınız ve şunu bilmelisiniz ki; eğer bu maçta bir şansınızın olmasını istiyorsanız o gün en iyi şeklinizle sahaya çıkmak zorundasınız.'' değerlendirmesinde bulundu.

Mütevazı kalma taraftarıyım
Teknik direktör Le Guen, ''Takımın şu anki performansı sezon başındaki beklentilerinizle örtüşüyor mu?'' şeklindeki soruya ise şu cevabı verdi: ''Aslına bakarsanız bu kulüpte sezon başında gerçekten çok büyük bir bilinmezlik hakimdi. 'Sezon boyunca ne kadar iddialı olabileceksiniz, bu takım nereye gidebilir?' Bunlar gerçekten belirsizdi. Bugün geldiğimiz nokta itibarıyla bazı şeyleri daha net görebiliyoruz ama ben mütevazı kalma taraftarıyım. İyi bir takımız ama geldiğimiz yeri unutmamamız gerekiyor. Ayaklarımız mutlaka yere basmalı. Hayalperest olmamalıyız. Önümüzdeki haftalarda iyi yerlere gelmek istiyoruz ama bunu sadece gerçekçi kalarak yapabiliriz.''

Le Guen, açıklamasının sonunda, Fransız şarkıcı Johnny Hallyday'in ölümü nedeniyle üzüntüsünü de dile getirerek, ''O ünlü bir Fransız şarkıcıydı, bir masal kahramanı oldu artık. Aramızdan ayrıldı.'' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi