TFF 1.Lig’in ilk yarısını 34 puanla lider bitiren MKE Ankaragücü ligin ikinci yarısına hazırlandığı Antalya kampı bugün sona erdi.

Takıma Pazartesi gününe kadar izin veren teknik direktör İsmail Kartal Pazartesi günü Ankara’da toplanarak deplasmanda oynayacakları Erzurumspor maçının hazırlıklarına başlayacağını söyledi.

Kamp çok verimli geçti

Antalya kampı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan teknik direktör İsmail Kartal, "Antalya Kampı, çalışma ortamıyla, hava şartları, otel konforu, sahaları ve kondisyon sahası olarak çok verimli geçti" dedi.

Kamp sürecinde sakat olan oyunculardan İlhan Parlak’ın ve Mehmet Sak’ın toparlanmasıyla beraber takımın daha da iyi bir ivme yakaladığına ifade eden İsmail Kartal, "Enes Kubat ve Abdülkadir Kayalı’da ufak bir sakatlık oluştuğunu, her iki oyuncumuzun da aramıza kısa sürede döneceklerini umut ettiğini ifade" etti.

Erzurum maçında Anton Putsila cezalı

Ligin ikinci yarısının ilk maçı olan Erzurum maçında Anton Putsila’nın, 4 sarı karttan dolayı sahada olamayacağını hatırlatan İsmail Kartal, değerlendirmelerinde şu görüşlere yer verdi;  "Antalya’da iyi bir çalışma gerçekleştirdik. Sonuç olarak bakıldığında ilk yarıyı lider bitirdik. İkinci yarıya baktığımızda eksiklerimiz var, alternatif oyuncularımız yok ancak biz kendi içimizde elimizden geldiğince o boşlukları dolduracağız.

Ankaragücü’nün ne kadar büyük bir camia olduğunun bilincindeyiz. Camiamızı ve taraftarlarımızı mutlu etmek için çaba sarf ediyoruz. İkinci yarıda da bu birlikteliğimiz ve taraftarlarımızdan gelecek destek ile elimizden gelen en iyisini yapmaya çalışacağız" dedi.

Herkes iyi niyetli

Sıkıntılarımız tabi ki mevcut bunun bilincindeyiz. Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın verdiği destekten dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Başkanımız ve Yönetim Kurulumuzun verdiği çabadan dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum. Kendilerinin verdikleri özverileri takip ediyoruz. Sonuçta hala geçmişten gelen sıkıntılarımız var. Burada herkes iyi niyetli. Tüm oyuncu grubum buna dahil. Geçmişten gelen sıkıntılar bir anda bitmez, bunu biliyoruz. Bu kadar sıkıntıya rağmen takımımız, tüm iyi niyeti ve özverisi ile Ankaragücü’nün başarısı için çalışıyor.

Transfer yasağı kalkarsa tabi ki çok daha iyi olur. Alternatifli bir kadro ben de isterim. Derin bir kadrom olmasını ben de isterim. Bir kaç oyuncunun katılmasını ve rekabeti artırmayı ben de isterim ama mevcut durumda yasağı kaldıramıyorsak, biz de elimizden geldiğince daha çok çalışarak bu açıkları kapatmaya çalışarak, bunun üstesinden gelmeye çalışacağız. Ankaragücü çok büyük bir camia ve biz bu camiayı hak ettiği yerlere getirmek istiyoruz.

Editör: Haber Merkezi