Hamza hocanın Milli Takım bünyesinde yer aldığı dönemde, "pilot takımlar özdeşleştiği iki takım içerisinde ki kadrolarda her oyuncu her takımda da oynayabilir" gibi bu tarz bir öneri oldu mu, mantıklı olur mu, ya da böyle bir şey olsa? sorusuna, "Avrupa aslında çözmüş bunu. Almanya'da rezerve takımlar var yani onlar da amatör ligde, üçüncü liglerde bir alt lige kadar gelebiliyorlar ve burada oyuncu alışverişi olabiliyor buna müsaade ediyor federasyon. Fakat bizde bunu çözemedik. Çünkü burada kulüplerinde niyeti yok federasyonunda bu anlamda çok doğru bir çözüm ürettiğini söyleyemem. Çünkü kulüpler hemen bize çok külfet oluyor, mali açıdan yük oluyor diyorlar. Çünkü onlarda deplasmana gidiyor. Yani U21 takımlarının bile deplasmana gidiş gelişlerini kulüpler yük olarak görülüyor. Şimdi bu bakış açısıyla buraları nasıl geliştirebilirsiniz. Yani burada biraz bu niyete girmek lazım."

Yani yaparsa o zaman tüm takımlar yapacak.
Yani biz her şeyi başkasından bekliyoruz. Kulüpler hiç bir şey yapmadan her şeyi federasyon yapsın diye bekliyor. Anlatabiliyor muyum. Alt yapıya kaynak gönderiyorsunuz kulübe alıp A takıma kullanıyor. Takımı bir şekilde denetleseniz de onu farklı yönde kullanabiliyorlar. Burada herkesin bu niyete girmesi lazım yani şimdi bir çok programda izliyorum yabancı sayısıyla ilgili işte niye 14 yabancı sayısı işte o zaman Milli Takıma oyuncu yetişmez. Ya sanki alınan bu 14 yabancı kararı kulüplerin boğazını sıkıyor. Kardeşim bu 14 yabancıyı doldurman gerekmiyor. Seni mecbur bırakmıyorlar. Bu 14 yabancıyı almak zorunda değilsin. Senin eline bir serbestlik veriyor. İhtiyacın varsa 14 yabancı bile alabilirsin bu bir serbestlik al alma yani almak mecburiyetinde değilsin. 20 yabancıya kadar çıkarsa o zaman federasyon, ne olacak 20 yabancı alacak mı kulüpler. Kim sizi mecbur ediyor. Sen üç yabancıyla çık sana birisi itiraz mı edecek niye üç  yabancıyla katıldın lige diye.

Niyetler farklı
Burada niyetler farklı amaç illa birilerini vurmak, suçu bir başkasına atmak ya bir kural koyulmuş bunu doğru kullanmak senin elinde bunu yaparken ülke futbolunu da düşüneceksin, yetişen genç çocukları da düşüneceksin. Eğer senin elinde ise niye yabancı oyuncular alacaksın dışarıdan. Çünkü futbol bu ihtiyacın varsa yabancı oyuncuda alacaksın. Biz de yanılmıyorsam 8 ya da 9 yabancı var. Onun bile sayısını bilmiyorum. Çünkü 14 yabancı bilmem ne mecbur değilim ama illa 3 olsun diye de bir düşünce yok. Yabancıyı sınırlamaya çalışmıyorum. İhtiyacım varsa ve o oyuncu ihtiyacımı çözecek ise alıyorum yoksa almıyorum.

Benim oyuncum eğer onu çözecekse onunla devam edeyim alt yapıda ki çözecekse onunla devam edeyim ama önceliğim her zaman oyuncuyu yetiştirmek çünkü bizler antrenörleriz. Biz eksiklikleri sadece dışarıdan alarak tamamlayan insanlar değil, elimizdekilerden de bir şeyler üretmesi gereken insanlarız.  Yani burada antrenörlere çok iş düşüyor, biz kendi kadromuzda ki oyuncuları geliştirmeliyiz ve bizim dışarıdan o ihtiyaçları tamamlamaya ihtiyacımız kalmamalı kendi içimizden bunu çözebilmeliyiz.
Editör: Haber Merkezi