Gençlerbirliği karşısında alının 3-1 lik mağlubiyetten sonra, maç sonu açıklama yapan Bursaspor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ayrılık sinyali verdi.

Hamzaoğlu "Bizim için önemli bir maçtı çünkü ligin ilk yarısını iyi bir yerde bitirmek istiyorduk. Yerimiz kötü değildi ama daha iyi bir yerde, daha iyi bir puanla bitirmek istiyorduk. Maça da iyi başladık hem bizim ataklarımız oldu hemde rakibin atakları oldu. 1-0 geriye üştük, daha sonra gördüğümüz kadarıyla ofsayttı. Daha sonra eşitliği yakaladık, ikinci yarıda biraz daha üstüne koyabilirsek oyunun, buradan galibiyetle ayrılabiliriz diye düşündüğümüz anda kendi kalemizde golü gördük. Ondan sonra zaten oyun koptu, yani oyuncularım oyundan düştüler ve mağlup olduk.

Ben Gençlerbirliği takımını kutluyorum, haftalardır çıkışları vardı bugünde güzel bir şekilde noktaladılar. Bize gelince aslında söylenecek çok şey var, taraftarlarımızın tepkisi. Bazı şeleri anlatmak istemedik bugüne kadar ama söylemekte bir sakınca görmüyorum. Geçen sene 15 puanda geldiğimizde Bursaspor'a, 15 puanda aldık ve geçen sene iyi bir yerde bitirdik diye düşünüyorum ve bu sene her şeyi önümüze koyduğumuzda ödenmesi gereken borçlar olduğunu gördük. Oyuncularımız ve bizler her şeyden fedakarlık yaptık, hakettiğimiz bazı şeylerden alacaklarımızdan her şeyden fedakarlık edip bizden önceki yapılan borçları ödedik. Kulübümüz biraz daha kendi ayakları üzerinde dursun, kulüp yaşasın ve ondan sonra daha emin adımlarla yürüyelim. Bu seneyi biz geçiş senesi olarak söyledik, amacımız hem genç oyuncu kazanmak hem daha düşük maliyetli oyuncularla bu sezonu iyi bir yerde bitirmekti. Hedefsiz olamayacağımıza göre ilk 5'i hedef olarak koyduk. Bunu yakalayamasakta dahi bugün söylüyorum başarısız diyemez kimse ama biz bu hedefi yakalamak için yola çıktık. Şuanda hedefimizin yakınındayız.

İkinci yarıda da yine emin adımlarla bu hedefi yakalayacağımızı düşünüyoruz ama bize geldiğimiz günden beri yapılan tepkiler, oyuncularımıza yapılan tepkiler. Ben buraya gelirken Bursaspor'un taraftarı için geldim açıkça söyleyeyim, bu muhteşem taraftarla bu takımla bu kulüple çok güzel şeyler yapabiliriz diye hayal ederek geldim. Daha sonrasında tabi Galatasaraylıyım, beni hepiniz Galatasaraylı olarak tanıyorsunuz. Burdan tuttular vurmaya başladılar bize. Oyuncularımız üzerinden vurmaya çalıştılar, oyuncularımızı yıprattılar. Şu anda gerçekten birbirini seven çok iyi bir takımımız var. Şuanda bazı şeyleri söyleyemiyorsam , biraz daha düşünüp bazı şeyleri konuşmak içindir. Çünkü bize inanan güvenen insanlar var beraber yola çıktığımız, onlarla oturup konuşmadan da bir şey yapmak istemediğim için. Onlara saygıdan susuyorum yoksa ben kararımı zaten vermiş durumdayım. Yarın oturup konuşucaz yönetimizle başkanımızla.

Ali Ay başkanımıza da bu kulüp için yaptıklarından dolayı tebrik etmek lazım, çünkü hepsi canla başla çalışıyorlar geldikleri günden beri. Hepimiz çalışıyoruz ama malesef bu yeterli olmuyo demekki. Yarın oturup değerlendiricez, bir maçımız daha var Aydınspor maçı, alnımızın akıyla onuda bitirip ondan sonra bakarız" dedi.

Editör: Haber Merkezi